Πέμπτη
16 Μαΐου 2024

Σκύλος με προβλήματα ακοής μαθαίνει τη νοηματική (Video)

Viral

Τη νοηματική γλώσσα μαθαίνει ένας σκύλος με προβλήματα ακοής στην Αγγλία.

Η Πέγκυ, ένα μπόρντερ κόλευ με προβλήματα ακοής, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τα «καθήκοντά της» ως φύλακας κοπαδιού. Ο σκύλος δόθηκε στο RSPCA (Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals), μία οργάνωση που βοηθά την καλή διαβίωση των ζώων στην Αγγλία, όταν το αφεντικό του δεν μπορούσε να επικοινωνήσει μαζί του.

Η διευθύντρια της οργάνωσης ήταν αποφασισμένη να βοηθήσει το εννιάχρονο σκυλάκι να επιστρέψει στην καθημερινότητά του. Μαζί με τον σύζυγό της μετέφρασαν τις εντολές όπως «έλα ή γεια σου» και «μείνε» σε γλώσσα του σώματος και σε νοήματα χεριών.

Με τη βοήθεια ενός εκπαιδευτή της συγκεκριμένης ράτσας και δύο σκύλων, της έμαθαν να ανταποκρίνεται με σήματα του αντίχειρα όπως «καλό κορίτσι» και με επίπεδη τεντωμένη παλάμη «να σταματήσει».

«Ερωτευθήκαμε την Πέγκυ. Γνωρίζαμε ότι ήθελε να επανέλθει στην καθημερινότητα της και ξεκινήσαμε τη δύσκολη διαδικασία της διδασκαλίας στον αγρό με ένα κοπάδι χωρίς να ακούει εντολές. Είναι δύσκολο γιατί πρέπει να το κυνηγάς για να τραβήξεις την προσοχή του, και μερικές φορές δεν το συνειδητοποιεί αμέσως», ανέφερε η Κλόη.

«Αλλά είναι τόσο χαρούμενο σκυλάκι. Αγαπάει να τρέχει, γι αυτό της έχουμε βάλει μία συσκευή πλοήγησης GPS στο κολάρο της, σε περίπτωση που χωριστούμε και δεν μπορεί να μας βρει. Είναι εκπληκτικό να την βλέπεις ν΄ ανταποκρίνεται και είναι μία απόδειξη ότι μπορείτε να διδάξετε νέα κόλπα σε ένα σκυλί μεγαλύτερης ηλικίας», πρόσθεσε η Κλόη.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Νέα έρευνα: Ο Άρης «έμοιαζε πολύ με τη Γη»

Ο Άρης «έμοιαζε πολύ με τη Γη», σύμφωνα με νέα γεωλογική μελέτη του Κόκκινου Πλανήτη. Έχει διαπιστωθεί ότι ο Άρης στο πολύ μακρινό παρελθόν διέθετε νερό σε υγρή μορφή στην επιφάνει...

Οι φυσητήρες επικοινωνούν με φωνητικό αλφάβητο – Πώς θα μιλήσουμε απευθείας μαζί τους

Με φωνητικό αλφάβητο επικοινωνούν οι φυσητήρες. Αν και θεωρούνται είδος φάλαινας στην πραγματικότητα οι φυσητήρες είναι ξεχωριστό θαλάσσιο ον που συγγενεύει περισσότερο με τα δελφί...

Φόρτωση άρθρων...