Παρασκευή
29 Σεπτεμβρίου 2023

Σουηδία: Βρήκαν το αδελφό πλοίο του «Βάσα» που βυθίστηκε στο παρθενικό του ταξίδι τον 17ο αιώνα (Photos)

Σουηδοί αρχαιολόγοι ανακάλυψαν το χαμένο αδελφό πλοίο του πολεμικού «Βάσα» (Vasa), το οποίο βυθίστηκε στο παρθενικό του ταξίδι τον 17ο αιώνα. Αυτό έκανε γνωστό το Σουηδικό Μουσείο Ναυαγίων.

Το «Aπλετ», που καθελκύστηκε το 1629, κατασκευάστηκε από τον ίδιο ναυπηγό με το περίφημο 69 μέτρων Βάσα το οποίο μετέφερε 64 κανόνια όταν βυθίστηκε έξω από το λιμάνι της Στοκχόλμης.

Σουηδία: Βρήκαν το αδελφό πλοίο του «Βάσα» που βυθίστηκε στο παρθενικό του ταξίδι τον 17ο αιώνα

«Οι παλμοί μας έτρεξαν όταν είδαμε πόσο έμοιαζε με το Βάσα. Με το Aπλετ, μπορούμε να προσθέσουμε άλλο ένα βασικό κομμάτι του παζλ στην ανάπτυξη της σουηδικής ναυπηγικής βιομηχανίας. Αυτό επέτρεψε στους ερευνητές να μελετήσουν τις διαφορές μεταξύ του Απλετ και του Βάσα», δήλωσε ο Τζίμ Χάνσον (Jim Hansson), θαλάσσιος αρχαιολόγος στο μουσείο.

Το Βάσα, που άνηκε στα πολεμικά πλοία του Βασιλικού Στόλου της Σουηδίας και πήρε το όνομά του από την ομώνυμη δυναστεία, είναι το μόνο πλοίο του 17ου αιώνα που διατηρείται μέχρι και σήμερα σε άριστη κατάσταση.

Το εν λόγω πλοίο αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της Σουηδίας και χιλιάδες επισκέπτες το θαυμάζουν στο Μουσείο Βάσα στη Στοκχόλμη, σύμφωνα με το AFP.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

«Υπερήπειρος» θα μπορούσε να καταστήσει τη Γη ακατοίκητη σε 250 εκατ. χρόνια

Ο σχηματισμός μιας υπερηπείρου στη Γη θα μπορούσε να εξαφανίσει τους ανθρώπους και κάθε άλλο θηλαστικό που υπάρχει ακόμα γύρω στα 250 εκατομμύρια χρόνια. Αυτό αναφέρει μία έρευνα. ...

Φόρτωση άρθρων...