Τρίτη
16 Ιουλίου 2024

Σουηδία: Βρήκαν το αδελφό πλοίο του «Βάσα» που βυθίστηκε στο παρθενικό του ταξίδι τον 17ο αιώνα (Photos)

Σουηδοί αρχαιολόγοι ανακάλυψαν το χαμένο αδελφό πλοίο του πολεμικού «Βάσα» (Vasa), το οποίο βυθίστηκε στο παρθενικό του ταξίδι τον 17ο αιώνα. Αυτό έκανε γνωστό το Σουηδικό Μουσείο Ναυαγίων.

Το «Aπλετ», που καθελκύστηκε το 1629, κατασκευάστηκε από τον ίδιο ναυπηγό με το περίφημο 69 μέτρων Βάσα το οποίο μετέφερε 64 κανόνια όταν βυθίστηκε έξω από το λιμάνι της Στοκχόλμης.

Σουηδία: Βρήκαν το αδελφό πλοίο του «Βάσα» που βυθίστηκε στο παρθενικό του ταξίδι τον 17ο αιώνα

«Οι παλμοί μας έτρεξαν όταν είδαμε πόσο έμοιαζε με το Βάσα. Με το Aπλετ, μπορούμε να προσθέσουμε άλλο ένα βασικό κομμάτι του παζλ στην ανάπτυξη της σουηδικής ναυπηγικής βιομηχανίας. Αυτό επέτρεψε στους ερευνητές να μελετήσουν τις διαφορές μεταξύ του Απλετ και του Βάσα», δήλωσε ο Τζίμ Χάνσον (Jim Hansson), θαλάσσιος αρχαιολόγος στο μουσείο.

Το Βάσα, που άνηκε στα πολεμικά πλοία του Βασιλικού Στόλου της Σουηδίας και πήρε το όνομά του από την ομώνυμη δυναστεία, είναι το μόνο πλοίο του 17ου αιώνα που διατηρείται μέχρι και σήμερα σε άριστη κατάσταση.

Το εν λόγω πλοίο αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της Σουηδίας και χιλιάδες επισκέπτες το θαυμάζουν στο Μουσείο Βάσα στη Στοκχόλμη, σύμφωνα με το AFP.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Δημιουργήθηκαν 3D μοντέλα ανθρώπινου εγκεφάλου από κύτταρα πολλών ανθρώπων

Για πρώτη φορά οι επιστήμονες ανέπτυξαν τρισδιάστατα μοντέλα εγκεφάλου χρησιμοποιώντας κύτταρα όχι ενός ανθρώπου αλλά πολλών ανθρώπων. Οι νέες υβριδικές δημιουργίες, τις οποίες οι ...

Λάρισα: Ζήτησαν από την Πυροσβεστική να... κατεβάσει αφίσα του Οικονομόπουλου για να την πάρουν σπίτι (βίντεο)

Ο Νίκος Οικονομόπουλος έχει φανατικούς θαυμαστές στη Λάρισα. Μια παρέα κοριτσιών θα έφτανε στο σημείο να καλέσει την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας για να ζητήσουν από τους πυροσβέσ...

Φόρτωση άρθρων...