Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Σουηδία: Βρήκαν το αδελφό πλοίο του «Βάσα» που βυθίστηκε στο παρθενικό του ταξίδι τον 17ο αιώνα (Photos)

Σουηδοί αρχαιολόγοι ανακάλυψαν το χαμένο αδελφό πλοίο του πολεμικού «Βάσα» (Vasa), το οποίο βυθίστηκε στο παρθενικό του ταξίδι τον 17ο αιώνα. Αυτό έκανε γνωστό το Σουηδικό Μουσείο Ναυαγίων.

Το «Aπλετ», που καθελκύστηκε το 1629, κατασκευάστηκε από τον ίδιο ναυπηγό με το περίφημο 69 μέτρων Βάσα το οποίο μετέφερε 64 κανόνια όταν βυθίστηκε έξω από το λιμάνι της Στοκχόλμης.

Σουηδία: Βρήκαν το αδελφό πλοίο του «Βάσα» που βυθίστηκε στο παρθενικό του ταξίδι τον 17ο αιώνα

«Οι παλμοί μας έτρεξαν όταν είδαμε πόσο έμοιαζε με το Βάσα. Με το Aπλετ, μπορούμε να προσθέσουμε άλλο ένα βασικό κομμάτι του παζλ στην ανάπτυξη της σουηδικής ναυπηγικής βιομηχανίας. Αυτό επέτρεψε στους ερευνητές να μελετήσουν τις διαφορές μεταξύ του Απλετ και του Βάσα», δήλωσε ο Τζίμ Χάνσον (Jim Hansson), θαλάσσιος αρχαιολόγος στο μουσείο.

Το Βάσα, που άνηκε στα πολεμικά πλοία του Βασιλικού Στόλου της Σουηδίας και πήρε το όνομά του από την ομώνυμη δυναστεία, είναι το μόνο πλοίο του 17ου αιώνα που διατηρείται μέχρι και σήμερα σε άριστη κατάσταση.

Το εν λόγω πλοίο αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της Σουηδίας και χιλιάδες επισκέπτες το θαυμάζουν στο Μουσείο Βάσα στη Στοκχόλμη, σύμφωνα με το AFP.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ένα σκαλισμένο οστό 130.000 ετών αποκαλύπτει πώς σκέφτονταν οι Νεάντερταλ (εικόνες)

Ένα οστό από χέρι αρκούδας με δεκαεπτά τομές βρέθηκε την δεκαετία του 1950. Αυτό το αντικείμενο έχει αναφερθεί ως η πρώτη απόδειξη των γνωστικών ικανοτήτων των Νεάντερταλ στην περι...

Ιαπωνία: Τρένο υψηλής ταχύτητας καθυστέρησε μετά τον εντοπισμό φιδιού σε βαγόνι

Η ακρίβεια των δρομολογίων του σιδηροδρομικού δικτύου της Ιαπωνίας είναι γνωστή. Ωστόσο, την Τρίτη το βράδυ η ομαλή λειτουργία ενός τρένου του δικτύου σιδηροδρομικών γραμμών υψηλής...

Γερμανός σέρφερ δάμασε κύμα 28 μέτρων και έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες - Εντυπωσιακές εικόνες

To παγκόσμιο ρεκόρ υποστηρίζει ότι έσπασε Γερμανός σέρφερ δαμάζοντας ένα κύμα ύψους 28,5 μέτρων. Ο Sebastian Steudtner έκανε σέρφινγκ τον περασμένο Φεβρουάριο στο Ναζαρέ στην Πορτο...

Φόρτωση άρθρων...