Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Τιτανικός: Πάνω από 700.000 δολάρια πουλήθηκε η πολυσυζητημένη πόρτα της ταινίας

Viral

Σε αστρονομική τιμή πουλήθηκε η πολυσυζητημένη πόρτα του της ταινίας «Τιτανικός». Πρόκειται για την πόρτα που έσωσε τη «Ρόουζ» αλλά όχι τον «Τζακ».

Η πόρτα πουλήθηκε τώρα σε δημοπρασία έναντι 718.750 δολαρίων και ο νέος ιδιοκτήτης της θα μπορούσε τώρα αν θέλει να ελέγξει αν τελικά το κομμάτι ξύλου μπάλσα θα άντεχε εκτός από την Κέιτ Γουίνσλετ και τον Λεονάρντο ντι Κάπριο.

Στην ταινία, το ζευγάρι συνειδητοποιεί ότι υπάρχει χώρος μόνο για ένα άτομο πάνω στην πόρτα και ο «Τζακ» θυσιάζει τη ζωή του στα παγωμένα νερά, προκειμένου να σωθεί η «Ρόουζ». 

Σε αστρονομική τιμή πουλήθηκε η πολυσυζητημένη πόρτα του της ταινίας «Τιτανικός». Πρόκειται για την πόρτα που έσωσε τη «Ρόουζ» αλλά όχι τον «Τζακ». Η πόρτα πουλήθηκε τώρα σε δημοπρασία έναντι 718.750 δολαρίων και ο νέος ιδιοκτήτης της θα μπορούσε τώρα αν θέλει να ελέγξει αν τελικά το κομμάτι ξύλου μπάλσα θα άντεχε εκτός από την Κέιτ Γουίνσλετ και τον Λεονάρντο ντι Κάπριο. Στην ταινία, το ζευγάρι συνειδητοποιεί ότι υπάρχει χώρος μόνο για ένα άτομο πάνω στην πόρτα και ο «Τζακ» θυσιάζει τη ζωή του στα παγωμένα

Όμως, το ερώτημα αν τελικά ο θάνατος του πρωταγωνιστή ήταν περιττός έχει απασχολήσει τόσο πολύ τους φαν του «Τιτανικού», που το 2022 ο Τζέιμς Κάμερον έκανε μια «επιστημονική μελέτη», προκειμένου να απαντηθεί το ζήτημα μια και καλή.

Ο σκηνοθέτης είχε δηλώσει τότε πως έκανε ανάλυση, με τη βοήθεια ειδικού σε ζητήματα που αφορούν στην υποθερμία και μια σχεδία όπως εκείνη της ταινίας. Στη συνέχεια τοποθέτησαν αισθητήρες σε δύο κασκαντέρ, που είχαν την ίδια μάζα σώματος με την Κέιτ Γουίνσλετ και τον Λεονάρντο ντι Κάπριο και τους έβαλαν σε παγωμένο νερό.

«Δοκιμάσαμε να δούμε αν θα μπορούσαν να είχαν επιβιώσει με διάφορες μεθόδους. Η απάντηση ήταν ότι δεν υπήρχε τρόπος να επιβιώσουν και οι δύο. Μόνο ο ένας θα επιζούσε», είχε ξεκαθαρίσει ο Τζέιμς Κάμερον.

Ακόμα, ο σκηνοθέτης είχε επικαλεστεί μια λιγότερο επιστημονική λογική. «Ο Τζακ έπρεπε να πεθάνει. Είναι σαν τον Ρωμαίο και την Ιουλιέτα. Είναι μια ταινία για την αγάπη, τη θυσία και τη θνητότητα. Η αγάπη μετριέται από τη θυσία».
Πέρα από την πόρτα του «Τιτανικού», στην ίδια δημοπρασία πωλήθηκε το φόρεμα που φορούσε η Κέιτ Γουίνσλετ στο φινάλε της ταινίας έναντι 125.000 δολαρίων, σύμφωνα με τον Guardian.

Κάποιος έδωσε 525.000 δολάρια για να αποκτήσει το μαστίγιο του Χάρισον Φορντ από την ταινία «Ο Ιντιάνα Τζόουνς και ο ναός του χαμένου θησαυρού», ενώ το τσεκούρι του Τζακ Νίκολσον από τη «Λάμψη» πωλήθηκε 125.000 δολάρια.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...