Τρίτη
27 Σεπτεμβρίου 2022

Το ισχυρότερο μαγνητικό πεδίο στον γαλαξία μας (εικόνες)

Viral

Το ισχυρότερο μαγνητικό πεδίο στον γαλαξία μας εντοπίστηκε από αστρονόμους. Περίπου 22.000 έτη φωτός από τη Γη, βαθιά μέσα στο γαλαξία μας, ένα άστρο διαθέτει ένα μαγνητικό πεδίο που οι επιστήμονες δεν περίμεναν να βρουν. 

Το πάλσαρ με την ονομασία Swift J0243.6+6124 σπάει οποιοδήποτε άλλο ρεκόρ πάλσαρ με 1.6 δισεκατομμύρια Tesla. Προς σύγκριση, ένας μαγνητάκι ψυγείου μετριέται στα 0.001 Tesla, ενώ οι ισχυρότεροι μαγνητικοί τομογράφοι φτάνουν τα 3 Tesla.

Μόνο απίστευτα πυκνά σώματα με τεράστια μάζα και ελάχιστο όγκο, τα οποία περιστρέφονται σε ασύλληπτες ταχύτητες, μπορούν να επιταχύνουν τα ηλεκτρόνια σε αυτές τις ταχύτητες.

Η ενέργεια των ηλεκτρονίων του πάλσαρ μετρήθηκε στα 146 kiloelectron volts τη στιγμή που το ρεκόρ ήταν στα 100 kiloelectron volts. 

Διαθέτοντας ακριβείς μετρήσεις του μαγνητικού πεδίου του, μπορούμε να καταλάβουμε περισσότερα για το τι συμβαίνει στην επιφάνειά του.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο «The Astrophysical Journal Letters».

Το ισχυρότερο μαγνητικό πεδίο στον γαλαξία μας
Το ισχυρότερο μαγνητικό πεδίο στον γαλαξία μας

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Σελήνη: Οι πόλοι της μετακινήθηκαν 300 χλμ. έπειτα από «βομβαρδισμό» αστεροειδών

Κύρια σημεία ενδιαφέροντος των διαστημικών υπηρεσιών αποτελούν για διαφόρους λόγους οι δύο πόλοι της Σελήνης, για προσεδάφιση επανδρωμένων αποστολών στον φυσικό μας δορυφόρο αλλά ...