Σαββάτο
03 Δεκεμβρίου 2022

Το κοσμικό του «μαιευτήριο» αποκαλύπτει το Νεφέλωμα Αστακός

Viral

Εντυπωσιακές λεπτομερείς και εικόνες από το Νεφέλωμα Αστακός κατέγραψε μία κάμερα σχεδιασμένη για να αποκωδικοποιήσει τα μυστικά της σκοτεινής ενέργειας.

Το Νεφέλωμα Αστακός που βρίσκεται σε απόσταση οκτώ χιλιάδων ετών φωτός από τη Γη και αποτελεί μια περιοχή μαζικής γέννησης νέων άστρων.

Τις εικόνες κατέγραψε η Dark Energy Camera που είναι εγκατεστημένη στο Αστεροσκοπείο Cerro Tololo στη Χιλή. Καθώς αναζητά τα ίχνη της σκοτεινής ενέργειας, της μυστηριώδους δύναμης που οι αστρονόμοι εκτιμούν ότι είναι υπεύθυνη για τη διαστολή του Σύμπαντος.

Μια από τις εικόνες καταγράφει μια περιοχή διαμέτρου 400 ετών φωτός στην οποία μεγάλης φωτεινότητας νεαρά άστρα ξεπροβάλλουν μέσα από νέφη σκόνης και αερίων. Στο κέντρο της εικόνας βρίσκεται ένα ανοικτό αστρικό σμήνος που όπως όλα τα σμήνη αυτής της κατηγορίας αποτελείται κυρίως από πολύ νεαρά και ταυτόχρονα πολύ μεγάλης μάζας άστρα.

Ορισμένες από τις λαμπρές κουκκίδες της εικόνας ανήκουν σε πρωτοαστέρες, σε άστρα που βρίσκονται ακόμη «εμβρυακή» κατάσταση. 

Ακόμα, η εικόνα αποκαλύπτει διαστρικούς ανέμους, γαλαξιακή ακτινοβολία, και την επίδραση πανίσχυρων μαγνητικών πεδίων στο νεφέλωμα που υποχρεώνουν τα αέρια και την σκόνη να στροβιλίζονται και να παίρνουν διάφορα σχήματα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κινέζοι ομιλούν Ελληνικά στη Σανγκάη! (Video)

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει έναν βίντεο με Κινέζους στη Σανγκάη που μιλούν τα Ελληνικά, όπως τα Κινεζικά. Στην Κίνα υπάρχουν δεκάδες άτομα, νεαρής ηλικίας, που τη μελετούν καθ...

Έπιασε χρυσόψαρο 32 κιλών (Photos)

Ένας Βρετανός ψαράς κατάφερε να πιάσει ένα τεράστιο χρυσόψαρο σχεδόν 70 λιβρών (32 κιλών), που θεωρείται ότι είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο. Ο 42χρονος Άντι Χάκετ έπιασε το μεγά...

Φόρτωση άρθρων...