Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Το κοσμικό του «μαιευτήριο» αποκαλύπτει το Νεφέλωμα Αστακός

Viral

Εντυπωσιακές λεπτομερείς και εικόνες από το Νεφέλωμα Αστακός κατέγραψε μία κάμερα σχεδιασμένη για να αποκωδικοποιήσει τα μυστικά της σκοτεινής ενέργειας.

Το Νεφέλωμα Αστακός που βρίσκεται σε απόσταση οκτώ χιλιάδων ετών φωτός από τη Γη και αποτελεί μια περιοχή μαζικής γέννησης νέων άστρων.

Τις εικόνες κατέγραψε η Dark Energy Camera που είναι εγκατεστημένη στο Αστεροσκοπείο Cerro Tololo στη Χιλή. Καθώς αναζητά τα ίχνη της σκοτεινής ενέργειας, της μυστηριώδους δύναμης που οι αστρονόμοι εκτιμούν ότι είναι υπεύθυνη για τη διαστολή του Σύμπαντος.

Μια από τις εικόνες καταγράφει μια περιοχή διαμέτρου 400 ετών φωτός στην οποία μεγάλης φωτεινότητας νεαρά άστρα ξεπροβάλλουν μέσα από νέφη σκόνης και αερίων. Στο κέντρο της εικόνας βρίσκεται ένα ανοικτό αστρικό σμήνος που όπως όλα τα σμήνη αυτής της κατηγορίας αποτελείται κυρίως από πολύ νεαρά και ταυτόχρονα πολύ μεγάλης μάζας άστρα.

Ορισμένες από τις λαμπρές κουκκίδες της εικόνας ανήκουν σε πρωτοαστέρες, σε άστρα που βρίσκονται ακόμη «εμβρυακή» κατάσταση. 

Ακόμα, η εικόνα αποκαλύπτει διαστρικούς ανέμους, γαλαξιακή ακτινοβολία, και την επίδραση πανίσχυρων μαγνητικών πεδίων στο νεφέλωμα που υποχρεώνουν τα αέρια και την σκόνη να στροβιλίζονται και να παίρνουν διάφορα σχήματα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ελλάς, το μεγαλείο σου: Οι Κινέζοι έφτιαξαν τη δική τους... Σαντορίνη με 1 δισ. ευρώ - Πιστό αντίγραφο της Οίας (βίντεο)

Την ομορφιά και η μοναδικότητα της Σαντορίνης είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο για αυτό και την... ζήλεψαν στην Κίνα. Σε μια επαρχία της Κίνας, το Γιουνάν, θέλησαν να φτιάξουν μια ...

Αντικείμενο που διαπέρασε την οροφή σπιτιού προερχόταν από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Αντικείμενο που έπεσε από τον ουρανό και διαπέρασε την οροφή και δυο πατώματα κατοικίας στην αμερικανική πολιτεία Φλόριντα νωρίτερα φέτος προερχόταν πράγματι από τον Διεθνή Διαστημ...

Φόρτωση άρθρων...