Σαββάτο
20 Ιουλίου 2024

Το πρώτο ιπτάμενο ασθενοφόρο που κατασκευάζεται στις ΗΠΑ

Viral

Το πρώτο ιπτάμενο ασθενοφόρο που έχει σχεδιαστεί για να παρέχει ιατρική βοήθεια σε δύσβατα ή απομακρυσμένα σημεία παρουσίασε μια εταιρεία με έδρα την Καλιφόρνια στις ΗΠΑ.

Το JA1 Pulse της Jump Aero μπορεί να αναπτύξει ταχύτητες που φτάνουν τα 450 χλμ./ώρα και μπορεί να φτάσει μέσα σε μόλις 8 λεπτά σε σημεία όπου υπάρχει άμεση ανάγκη για παροχή ιατρικής βοήθειας.

Η Jump Aero έλαβε χρηματοδότηση από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ για να κατασκευάσει το πρώτο ιπτάμενο ασθενοφόρο. 

Ακόμα, η εταιρεία επιβεβαίωσε την πρώτη της εμπορική παραγγελία από την εταιρεία Falck Ambulance Services με έδρα τη Δανία.

Το JA1 Pulse είναι ένα ηλεκτρικό σκάφος κάθετης απογείωσης/προσγείωσης (eVTOL) και μπορεί να προσγειωθεί σε δύσβατα εδάφη. Στόχος της εταιρείας είναι να το ιπτάμενο ασθενοφόρο να φτάνει σε οποιαδήποτε τοποθεσία σε ακτίνα 50 χιλιομέτρων μέσα σε 8 λεπτά.

Η Πολεμική Αεροπορία σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το ιπτάμενο ασθενοφόρο της Jump Aero σε περιπτώσεις που σχετίζονται με την άμυνα, σε συνδυασμό με άλλα προγράμματα eVTOL που εντάσσονται στο πρόγραμμα Agility Prime.

Η εταιρεία ελπίζει να κυκλοφορήσει το JA1 Pulse στην αγορά το 2027.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Εξωπλανήτης έχει οσμή κλούβιου αυγού

Πριν από 19χρόνια, το 2005 ανακαλύφθηκε σε απόσταση 65 ετών φωτός από τη Γη στον αστερισμό Αλώπηξ ένας «καυτός Δίας» δηλαδή ένας πλανήτης που έχει παρόμοιο ή κοντινό μέγεθος με αυτ...

Φόρτωση άρθρων...