Τετάρτη
29 Ιουνίου 2022

Αυτό είναι το τανκ τεχνητής νοημοσύνης

Viral

Ένα τανκ τεχνητής νοημοσύνης κατασκεύασαν εταιρεία Milrem Robotics από την Εσθονία και η Kongsberg Defense & Aerospace από τη Νορβηγία. 

Το Type-X Robotic Combat Vehicle (RCV) είναι ένα τανκ που λειτουργεί αυτόνομα και πλήττει στόχους επιτρέποντας στους στρατιώτες να μένουν σε ασφαλή σημεία στο πεδίο της μάχης αλλά και να λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας σε επανδρωμένα οχήματα που θα κινούνται πίσω από αυτό.
Μάλιστα, δόθηκε στη δημοσιότητα ένα βίντεο από τις δοκιμές του τανκ το οποίο διαθέτει κανόνια 25 και 50 χιλιοστών και πυραύλους που χτυπούν τεθωρακισμένα οχήματα ενώ διαθέτει και ένα drone. 

Το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης σαρώνει την περιοχή στην οποία κινείται το τανκ και επιλέγει στόχους αλλά την εντολή για το χτύπημα δίνει ένας άνθρωπος από μακριά για να είναι απολύτως βέβαιο ότι θα πληγεί ο σωστός και πάνω από όλα στρατιωτικός στόχος.

«Το τανκ μπορεί να σταλεί στα πιο επικίνδυνα σημεία αφού δεν είναι επανδρωμένο» αναφέρει ο Γκερτ Χάνκεβιτς, ο οποίος είναι εμπορικός διευθυντής της Milrem.

Οι δύο εταιρείες έχουν αποφασίσει να πουλήσουν το τανκ σε σκανδιναβικές χώρες και σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης και όπως έγινε γνωστό τουλάχιστον δέκα χώρες έχουν κάνει αίτημα να το αποκτήσουν. Ανάμεσα σε αυτές τις χώρες είναι επτά χώρες μέλη του NATO συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ. Τεθωρακισμένα οχήματα τεχνητής νοημοσύνης έχουν κατασκευάσει επίσης ο ρωσικός και ο κινεζικός στρατός.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Θεσσαλονίκη: 16χρονος κέρδισε το χρυσό στο PowerPoint - Ετοιμάζεται για τον παγκόσμιο διαγωνισμό

Ο 16χρονος Χρήστος Λέτσιος ετοιμάζει τις βαλίτσες του, όχι για καλοκαιρινές διακοπές, αλλά γιατί σε λίγες ημέρες θα ταξιδέψει στην Καλιφόρνια. Στην Καλιφόρνια θα λάβει μέρος στο...

Ιταλία: Φοιτήτρια καταγγέλλει ότι της πρότειναν πλήρη απασχόληση ως πωλήτρια με... 280 ευρώ τον μήνα

Τις τελευταίες ώρες έχει γίνει viral, στην Ιταλία, σύντομο βίντεο το οποίο ανήρτησε στο διαδίκτυο νεαρή κοπέλα, η Φραντσέσκα, για να αποκαλύψει ότι της προτάθηκε πλήρης απασχόληση,...