Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Το τεράστιο χαλί των 105 τετραγωνικών μέτρων

Viral

To «μεγαλύτερο χειροποίητο χαλί του κόσμου», παρουσιάστηκε την Τρίτη στο Ιράν. Το χαλί έχει επιφάνεια 105 τετραγωνικά μέτρα και υφάνθηκε στην επαρχία Φαρς, στα νότια του Ιράν.

«Αυτό το κιλίμι, μεγέθους 7 μέτρων επί 15, δηλαδή 105 τετραγωνικών μέτρων, υφάνθηκε από επτά κύριους υφαντές και τρεις βοηθούς στην πόλη Κιροκαρζίν, στην επαρχία Φαρς», ανέφερε ο Μοχαμάντ Τζαφάρ Εμπραχιμί, ο οποίος είναι ο επικεφαλής της τοπικής υπηρεσίας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Το χαλί παραγγέλθηκε από το Κατάρ, σύμφωνα με τον Εμπραχιμί.

Αυτού του είδους τα κιλίμια χρησιμοποιούνται κατά κύριο λόγο στην Τουρκία, το Ιράν, το Αφγανιστάν και το Πακιστάν. Συνήθως, έχουν γεωμετρικά μοτίβα ή λουλούδια. Η προέλευσή τους ανάγεται στους νομάδες της Ασίας που τα χρησιμοποιούσαν στις σκηνές τους για να προστατεύονται από το κρύο και την υγρασία.

Με βάση στατιστικά στοιχεία που επικαλείται το επίσημο πρακτορείο Irna, τα ετήσια έσοδα από τις εξαγωγές περσικών χαλιών ανέρχονται σε 400-500 εκατομμύρια δολάρια.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ιαπωνία: Τρένο υψηλής ταχύτητας καθυστέρησε μετά τον εντοπισμό φιδιού σε βαγόνι

Η ακρίβεια των δρομολογίων του σιδηροδρομικού δικτύου της Ιαπωνίας είναι γνωστή. Ωστόσο, την Τρίτη το βράδυ η ομαλή λειτουργία ενός τρένου του δικτύου σιδηροδρομικών γραμμών υψηλής...

Φόρτωση άρθρων...