Παρασκευή
10 Μαΐου 2024

Το Tik Tok απειλεί Facebook και Youtube

Viral

Η διάσημη πλατφόρμα του Tik Tok, η οποία μέσα στην πανδημία του κορονοϊού εκτοξεύτηκε αποκτώντας εκατομμύρια χρήστες φαίνεται ότι πια έχει ασταμάτητη πορεία, ξεπερνώντας ακόμα και τις εδραιωμένες πλατφόρμες του Facebook και του Youtube.

Συγκεκριμένα, πριν από ένα μήνα έγινε γνωστό ότι στις τελευταίες μετρήσεις για τις εφαρμογές που «κατεβάζουν» οι χρήστες στις ηλεκτρονικές συσκευές τους το TikTok ξεπέρασε το Facebook και βρίσκεται πλέον στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας παγκοσμίως.

Τώρα τα νέα στατιστικά στοιχεία για τα social media δείχνουν ότι το TikTok έχει βάλει για τα καλά πλώρη για να ξεπεράσει και το YouTube σε επίπεδο χρόνου θέασης. Πιο συγκεκριμένα οι χρήστες του TikTok στην καρδιά του δυτικού κόσμου, τις ΗΠΑ και τη Βρετανία, περνούν σε αυτό περισσότερη ώρα από ότι στον απόλυτο κυρίαρχο μέχρι τώρα σε αυτή την online δραστηριότητα, το YouTube.

Τα τελευταία δύο χρόνια το TikTok βρίσκεται στο επίκεντρο μιας πολιτικής διαμάχης ανάμεσα σε Κίνα και ΗΠΑ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε απαγορεύσει τη χρήση του TikTok στις ΗΠΑ με το επιχείρημα ότι υπάρχουν φόβοι εθνικής ασφάλειας από τη χρήση της εφαρμογής. Είχε μάλιστα ζητήσει από τη μητρική εταιρεία του TikTok να πωλήσει σε αμερικανική εταιρεία την λειτουργία της εφαρμογής στις ΗΠΑ. Ο Τζο Μπάιντεν ακύρωσε αυτή την απόφαση αλλά έχει ζητήσει από τις αρμόδιες υπηρεσίες να ελέγξουν αν το TikTok λειτουργεί με παράνομους ή ακόμη και επικίνδυνους για τις ΗΠΑ τρόπους.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

H κόντρα ειδικών για το IQ του Τυραννόσαυρου

Ο Τυραννόσαυρος Ρεξ ήταν το μεγαλύτερο σε μέγεθος και πιο μοχθηρό σαρκοβόρο που εμφανίστηκε στη Γη. Είχε τρομερά σαγόνια που μπορούσαν να συνθλίβουν εύκολα τα οστά των ζώων που κα...

Φόρτωση άρθρων...