Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Αυτό είναι το υπερπολυτελές θωρακισμένο τρένο του Πούτιν (Photos)

Viral

Όλο και πιο συχνά ταξιδεύει με θωρακισμένο τρένο, αντί με αεροπλάνο ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν. Σύμφωνα με την έρευνα που έχει κάνει Dossier-Center, το ειδικό τρένο κατασκευάστηκε το 2015. Ωστόσο, ο Πούτιν άρχισε να το χρησιμοποιεί συστηματικά το δεύτερο εξάμηνο του 2021, τότε που άρχισαν οι προετοιμασίες για την εισβολή του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία.

«Η αναχώρηση του τρένου μπορεί να γίνει αιφνιδίως χωρίς να υπάρχει ανακοίνωση. Μετά την έναρξη του πολέμου τον Φεβρουάριο-Μάρτιο, ο Πούτιν άρχισε να χρησιμοποιεί ενεργά το τρένο, ιδιαίτερα για να μεταβεί στην κατοικία του στο Βλαντάι», γράφει ο ερευνητικός ιστότοπος Dossier.

Ακόμα, αναφέρει ότι το τρένο χρησιμοποιείται μεταξύ άλλων και για λόγους ασφαλείας, επειδή την πτήση του προεδρικού αεροσκάφους μπορεί να την παρακολουθήσει κάποιος με την βοήθεια των online ιστοτόπων, ενώ για τα τρένα δεν υπάρχουν τέτοιοι ιστότοποι.

Το υπερπολυτελές θωρακισμένο τρένο του Πούτιν

Εξωτερική φωτογραφία του τρένου όπως και φωτογραφία του Πούτιν στο τρένο δεν έχουν δημοσιευθεί ποτέ. Το ειδικής κατασκευής τρένο του Ρώσου Προέδρου εξωτερικά δεν διαφέρει από τα άλλα τρένα, αλλά παρόλα αυτά έχει κάποιες χαρακτηριστικές ιδιομορφίες. 

Στην έρευνα του Dossier, δημοσιεύονται φωτογραφίες του τρένου, που όπως ισχυρίζεται ο ιστότοπος έχει στη διάθεσή του (όπως και σχετικό βίντεο). 

Στα βαγόνια απεικονίζεται το έμβλημα της εταιρείας Grand Service Express. Η εταιρεία αυτή, όπως ισχυρίζεται η έρευνα, σχετίζεται με τον φίλο του Πούτιν Γιούρι Κοβαλτσούκ.

Το υπερπολυτελές θωρακισμένο τρένο του Πούτιν

Μεταξύ των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του τρένου είναι ότι τα προεδρικά βαγόνια είναι θωρακισμένα, τα δρομολόγια του τρένου είναι «προσαρμοσμένα στο πρόγραμμα του Πούτιν, ώστε το τρένο του να ταξιδεύει με τη μέγιστη ταχύτητα και χωρίς στάσεις». Το προεδρικό τρένο διαθέτει βαγόνι με κρεβατοκάμαρα και γραφείο για συσκέψεις, βαγόνι για τη συνοδεία του και βαγόνι ειδικών τηλεπικοινωνιών, αναφέρεται στην έρευνα. 

Από τα συνηθισμένα τρένα, το ειδικής κατασκευής προεδρικό τρένο μπορείς να το ξεχωρίσεις από τις κεραίες των τηλεπικοινωνιών. Επίσης, η έρευνα αναφέρει ότι το τρένο κινείται χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα τρεις μηχανές τρένου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Έχασε τον σκύλο του στα ελληνοτουρκικά σύνορα και την βρήκε μετά από ένα χρόνο στη Βοσνία

Ο Remy Dargere κατάφερε να επανενωθεί με τoν σκυλο του, Raïka, ένα χρόνο μετά. Ο Γάλλος τουρίστας βρισκόταν στην Ελλάδα για οδοιπορικό, έχοντας ως παρέα την σκυλίτσα του. Στις 7 Απ...

Φόρτωση άρθρων...