Κυριακή
19 Μαΐου 2024

Twitter: Σε δημοπρασία το πρώτο tweet έναντι 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων

Viral
Το πρώτο tweet γράφτηκε τον Μάιο του 2006. Το πρώτο tweet ανήκει στον Τζακ Ντόρσεϊ, έναν από τους τέσσερις ιδρυτές του Twitter, ο οποίος βρίσκεται ακόμη στη διοίκηση του κοινωνικού δικτύου.

Ο Τζακ Ντόρσεϊ είχε γράψει τη φράση «Just setting up my twttr», που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει «Μόλις εγκατέστησα το Twitter μου».

Ο Ντόρσεϊ αποφάσισε να πουλήσει σε μια online δημοπρασία το πρώτο tweet.

Σύμφωνα με το BBC, η πρώτη προσφορά ήταν ένα δολάριο. Όμως, μόλις η είδηση για την δημοπρασία κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο ξεκίνησε ένα ράλι προσφορών, με αποτέλεσμα οι επίδοξοι αγοραστές πλέον να πρέπει να προσφέρουν ποσό που να ξεπερνά τα 2,5 εκατομμύρια δολάρια.

Είναι προφανώς δείγμα των καιρών, αλλά και ένδειξη της ιστορικής σημασίας της πλατφόρμας, ότι μια ανάρτηση πέντε λέξεων για την ίδρυσης μιας εταιρείας στο Διαδίκτυο κοστολογείται με αυτό το τεράστιο ποσό.

Σύμφωνα με τους όρους της συγκεκριμένης δημοπρασίας το 95% του ποσού στο οποίο θα πωληθεί τελικά το πρώτο tweet θα καταλήξει στην τσέπη του δημιουργού του και το 5% στα ταμεία της πλατφόρμας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ανακαλύφθηκε νέο είδος φιδιού στην Ταϊλάνδη – Mπορεί να σκαρφαλώσει σε ύψος 50 μέτρων (Photos)

Ένα νέο είδος φιδιού ανακάλυψαν δύο κυνηγοί ερπετών στην Ταϊλάνδη. Το νέο είδος φιδιού έχει κυνόδοντες που μοιάζουν με λεπίδες και μπορεί να σκαρφαλώσει σε ύψος 50 μέτρων. Σύμφ...

Φόρτωση άρθρων...