Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Βασίλισσα Ελισάβετ: To ιδιόχειρο σημείωμα που έγραψε όταν ήταν έντεκα ετών (εικόνες)

Το φως της δημοσιότητας είδε ένα ιδιόχειρο σημείωμα που έγραψε η Βασίλισσα Ελισάβετ όταν ήταν έντεκα ετών το 1937 για τους γονείς της.

Η 11χρονη, τότε πριγκίπισσα Ελισάβετ, έγραψε το σημείωμα για να γιορτάσει τη στέψη του Βασιλιά Γεωργίου Στ’. 

«Στη μαμά και τον μπαμπά, από τη Λίλιμπετ την ίδια», έγραφε η βασίλισσα. Το χαϊδευτικό όνομα Λίλιμπετ το απέκτησε όταν ήταν παιδί και μόνο άνθρωποι στον στενό οικογενειακό κύκλο την αποκαλούν έτσι, περιλαμβανομένου και του αείμνηστου πρίγκιπα Φίλιππου, στη διάρκεια του γάμου τους που διήρκεσε 73 έτη.

Βασίλισσα Ελισάβετ: To ιδιόχειρο σημείωμα που έγραψε όταν ήταν έντεκα ετών

Η βασίλισσα αναφέρεται στα γεγονότα της ημέρας της στέψης του πατέρα της, μετά την παραίτηση από τον θρόνο του αδελφού του Έντουαρντ Η’. Η βασίλισσα σημειώνει ότι ξύπνησε από τον ήχο που έκανε το Βασιλικό Σώμα των Πεζοναυτών έξω από το παράθυρό της στις 5 το πρωί, ενώ μετά έβαλε τη ρόμπα της για να παρακολουθήσει το σύνταγμα από το δωμάτιό της. Σηκώθηκε τελικά στις 7:30 και πήγε στο νηπιαγωγείο να πάρει την αδελφή της, πριγκίπισσα Μαργαρίτα.

Η βασίλισσα σημειώνει ότι οι δύο αδελφές δεν πρόλαβαν καν να ολοκληρώσουν το πρωινό τους γιατί ήταν κατενθουσιασμένες ενώ θυμάται που έριχνε ματιές από τα παράθυρα από τα οποία έβλεπε τον κόσμο να ζητωκραυγάζει τους άνδρες της Βασιλικής Καναδικής Έφιππης Αστυνομίας. 

Βασίλισσα Ελισάβετ: To ιδιόχειρο σημείωμα που έγραψε όταν ήταν έντεκα ετών

Η βασίλισσα περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια τα φορέματα που έβαλε η ίδια και η αδελφή της, ενώ μετά πήγαν στο υπνοδωμάτιο του βασιλιά Γεωργίου και της βασίλισσας Ελισάβετ Α΄για να χαιρετίσουν τους γονείς τους. 

«Φιλήσαμε τη μαμά και της ευχηθήκαμε καλή τύχη πριν πάνε στο Αββαείο του Γουέστμινστερ», καταλήγει η βασίλισσα Ελισάβετ που  υπογράφει ως Λίλιμπετ.

Βασίλισσα Ελισάβετ: To ιδιόχειρο σημείωμα που έγραψε όταν ήταν έντεκα ετών

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γιατί αν εξαφανιστούν οι νυχτερίδες θα πούμε «αντίο» στον καφέ, τη σοκολάτα, την τεκίλα, αλλά και σε φρούτα και λαχανικά

Όσοι αγαπούν τον καφέ, τις ντομάτες, το καλαμπόκι, τις μπανάνες, το μάνγκο, τα καρύδια, τη σοκολάτα, την τεκίλα, αλλά όχι τις νυχτερίδες τότε θα πρέπει να αναθεωρήσουν τη γνώμη του...

Επιστήμονες ανακάλυψαν μία τεράστια, συμπαγή, μεταλλική σφαίρα στον πυρήνα της Γης

Μια εντυπωσιακή ανακάλυψη - βαθιά μέσα στον πυρήνα της Γης – έκαναν δύο ερευνητές από το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Αυστραλίας. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν μια τεράστια συμπαγή, μετα...

Φόρτωση άρθρων...