Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Aposperia: Από την μαγευτική Κάρπαθο με θέα το απέραντο γαλάζιο (photos)

Κάθε βίλα έχει τη δική της πισίνα με άμεση πρόσβαση από το σαλόνι καθώς και τη δική της ιδιωτική αυλή, εμπλουτισμένη με αρωματικά βότανα για να ολοκληρώνουν μια αυθεντική Καρπάθικη εμπειρία

Ευ ζην

Με θέα το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου, μία νέα ανάπτυξη φιλοξενίας τοποθετημένη στο ανέγγιχτο Κατώδιο της Καρπαθου, σχεδιασμένη και κατασκευασμένη από την A&M είναι πλέον έτοιμη να υποδεχθεί τους επισκέπτες της.

 

Εφαρμόζοντας ένα brand identity που φέρνει γλαφυρές αναμνήσεις του τόπου για τους ιδιοκτήτες, το νέο ξενοδοχείο παίρνει το όνομα Aposperia (Αποσπερία) θυμίζοντας οικογενειακές στιγμές που έχουν τις ρίζες τους στην Καρπάθικη παράδοση, ενώ συμβολίζει ένα από τα πιο οικεία τελετουργικά της καθημερινότητας του ακριτικού νησιού, τις βραδινές συγκεντρώσεις με οικογένεια και φίλους.

 

karpathos

 

vila

 

Στην τραχιά τοπογραφία του Κατωδίου, οι 3 βίλες σχεδιάζονται σε αμφιθεατρικό περιβάλλον, ακολουθώντας το φυσικό τοπίο, με στόχο να προσφέρουν πανοραμική θέα στη θάλασσα. Χρησιμοποιώντας την παραδοσιακή αρχιτεκτονική κλίμακα του τόπου, ο σχεδιασμός επιτρέπει την ανάπτυξη ανοιχτών χώρων ανάμεσα στους όγκους, διασφαλίζοντας παράλληλα την ιδιωτικότητα κάθε βίλας.

Οι όγκοι είναι λεπτομερώς ντυμένοι σε σκούρες και ασβεστωμένες επιφάνειες για να αναμειγνύονται ομαλά με το φυσικό τοπίο.

Κάθε βίλα έχει τη δική της πισίνα με άμεση πρόσβαση από το σαλόνι καθώς και τη δική της ιδιωτική αυλή, εμπλουτισμένη με αρωματικά βότανα για να ολοκληρώνουν μια αυθεντική Καρπάθικη εμπειρία.

Τα μεγάλα ανοίγματα συγχωνεύουν τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, ενώ οι επισκέπτες απολαμβάνουν τη διαμονή τους μέσα στη φύση.

 

vila

 

vila

 

vila

 

Η δωρικότητα του ακριτικού νησιού αποτέλεσε έμπνευση για τον λιτό σχεδιασμό τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά των κατοικιών, ενώ η άγρια ακατέργαστη ομορφιά του τοπίου παίζει το δικό της ρόλο στην επιλογή της χρωματικής παλέτας, με τις αποχρώσεις της γης και της πέτρας να αποκτούν κυρίαρχο ρόλο.

Οι μοντέρνες αντιθέσεις σε υλικότητα και σχεδιασμό, εναρμονίζονται σε ένα minimal μοντέρνο σκηνικό που απαρτίζεται από φυσικά υλικά σε όλες τις διακυμάνσεις του γκρι από το μαύρο στο λευκό.

Καθώς η χρήση του φυσικού ακατέργαστου ξύλου σε έπιπλα και λεπτομέρειες μαζί με φυσικές υφές και αποχρώσεις υφασμάτων δημιουργεί ένα ισορροπημένο ανακάτεμα παραδοσιακού και νέου, τίποτα δε φαντάζει περιττό ως προς το design με όλα τα στοιχεία και τις υλικότητες να εναρμονίζονται πλήρως.

 

vila

 

vila

 

vila

 

vila

 

vila

 

vila

 

vila

 

vila

 

vila

 

vila

 

vila

 

vila

 

vila

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Η πλούσια σε φυτικές πρωτεΐνες διατροφή μπορεί να βοηθήσει τις γυναίκες να παραμείνουν υγιείς

Οι γυναίκες που καταναλώνουν μεγαλύτερες ποσότητες πρωτεΐνης, ιδίως από φυτικές πηγές, εμφανίζουν λιγότερες χρόνιες ασθένειες και έχουν περισσότερες πιθανότητες να είναι συνολικά π...

Φόρτωση άρθρων...