Παρασκευή
05 Δεκεμβρίου 2025

Γαστρεντερολόγος: Το υγιεινό επιδόρπιο για να ενισχύσετε την πρόληψη

Ένας γαστρεντερολόγος αποκαλύπτει το μυστικό για ένα νόστιμο, πλούσιο σε φυτικές ίνες γλυκό. Πρόκειται για ένα επιδόρπιο, το οποίο εκτός από εύκολο στην παρασκευή του, έχει και αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, βοηθώντας ακόμη και στη μείωση της κακής χοληστερόλης.

Σε ένα βίντεο στο Instagram, ο γαστρεντερολόγος Will Bulsiewicz, M.D., μοιράστηκε τις συμβουλές του για την εύκολη προσθήκη περισσότερων φυτικών ινών στη διατροφή των παιδιών, αλλά και εξαιρετικές συμβουλές για τους ενήλικες. 

Μία από τις συμβουλές του ήταν η επιλογή ενός επιδορπίου με όνομα «nice cream», το οποίο είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και μπορείτε να φτιάξετε εύκολα στο σπίτι. Είναι επίσης μια αναζωογονητική επιλογή για πιο ζεστό καιρό.

Εάν είστε λάτρεις των γλυκών, είναι πιθανό το επιδόρπιο να μην είναι απλά μια επιθυμία, αλλά μια ανάγκη στο τέλος μιας κουραστικής μέρας. Και ενώ όλα τα τρόφιμα μπορούν να ενταχθούν σε ένα υγιεινό διατροφικό πλάνο, όταν καταναλώνονται με μέτρο, υπάρχουν υγιεινές επιλογές που μπορείτε να τρώτε πιο τακτικά—ακόμη και καθημερινά.

Το nice cream είναι ένα παγωτό φυτικής προέλευσης που φτιάχνεται κυρίως από κατεψυγμένες μπανάνες ή άλλα φρούτα. Είναι επίσης εξαιρετικά εύκολο στην προετοιμασία, καθώς απαιτεί ελάχιστα συστατικά που πιθανότατα έχετε ήδη στην κουζίνα σας.

Η φυσική γλυκύτητα των φρούτων σημαίνει ότι δεν χρειάζεται καθόλου πρόσθετη ζάχαρη, καθιστώντας το συγκεκριμένο γλυκό μια εξαιρετική επιλογή για: Άτομα με διαβήτη, όσους θέλουν να μειώσουν την πρόσληψη ζάχαρης.

Ακόμα, το Nice Cream είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες (όπως η Σοκολατένια Nice Cream με Φράουλες που περιέχει 5 γραμμάρια φυτικών ινών ανά μερίδα), συμβάλλοντας στην διατήρηση της υγείας του εντέρου σας.



 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Συναγερμός από τους ειδικούς για τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα – Συνδέονται με βλάβες σε κάθε ανθρώπινο όργανο

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι ειδικοί για την αυξανόμενη κατανάλωση υπερεπεξεργασμένων τροφίμων, τα οποία, όπως προκύπτει από μελέτες, συνδέονται με σοβαρά προβλήματα υγείας. ...

Οι εγκέφαλοι με ΔΕΠΥ είναι πιο δημιουργικοί – Και οι επιστήμονες βρήκαν το γιατί

Μια νέα επιστημονική μελέτη ρίχνει φως σε έναν εκπληκτικό σύνδεσμο της ΔΕΠΥ (Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας) και της δημιουργικότητας. Σύμφωνα με τους ερ...

Φόρτωση άρθρων...