Ένα γλυκό παραδοσιακό που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο είναι σίγουρα  το γαλακτομπούρεκο.

Δεν λείπει από κανένα σπίτι στις γιορτές και στα τραπέζια και πολλές φορές και τις Κυριακές. Πολλές νοικοκυρές το φτιάχνουν και συχνά. 

 

Ζεστό μόλις έγινε

 

Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου

Στο Αιγάλεω το γαλακτομπούρεκο είναι συνώνυμο με το «Αρτίζυμο». O Lykavitos.gr βρέθηκε στο εργαστήριο του την στιγμή που παρασκευαζόταν ένα γαλακτομπούρεκο. 

Η Αναστασία λέει στο lykavitos.gr «Η κρέμα μας είναι αυτή που αρέσει πάρα πολύ και κάνει τη διαφορά στο γαλακτομπούρεκο μας και το κάνει ανάρπαστο. Γίνεται με αγνά υλικά και αυτή η ποιότητα είναι που κάνει την διαφορά. Επίσης ένα άλλο ατού είναι ότι η συνταγή που εκτελούμε είναι πολύ παλιά. Είναι παραδοσιακή.  Θα σας αποκαλύψω κάποια από τα μυστικά. Το  φρέσκο βούτυρο γάλακτος είναι σημαντικός παράγοντας. Το σιρόπι το ρίχνουμε  παγωμένο στο καυτό γλυκό για να γίνει τραγανό».

 

Και άλλα σιροπιαστά γλυκά

 

Στην βιτρίνα

 

 

 

 

Που θα το βρείτε:

 

  • Κωνσταντινουπόλεως 29, Αιγάλεω 122 42
  • Τηλέφωνο: 21 0591 4090