Παρασκευή
17 Μαΐου 2024

Γιατί πρέπει να εντάξεις σήμερα τα κατσικίσια γαλακτοκομικά στη διατροφή σου

Μπορεί το αγελαδινό γάλα να θεωρείται all time classic στην παγκόσμια αγορά. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια το κατσικίσιο κερδίζει σημαντικό έδαφος, λόγω της πιο εύπεπτης σύνθεσής του.

Tα τελευταία δύο χρόνια ήταν πολύ διαφορετικά για όλους μας. Κάτι που σίγουρα θα παραμείνει και τα επόμενα χρόνια είναι πως η προσοχή που πρέπει να δίνουμε στη διατροφή μας είναι ένας από τους παράγοντες που συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος, για την καλύτερη φροντίδα τους εαυτού μας. 

Για να νοιώθουμε αλλά και να είμαστε πραγματικά θωρακισμένοι απέναντι σε ενδεχόμενες νοσήσεις, υπάρχουν τρία βασικά μυστικά ενίσχυσης του ανοσοποιητικού που πρέπει να ακολουθούμε.

Το πρώτο είναι οποιαδήποτε σωματική άσκηση, το δεύτερο είναι ο καλός και επαρκής ύπνος και το τρίτο είναι η σωστή και ισορροπημένη διατροφή.

Τι είναι όμως το ανοσοποιητικό σύστημα και πως το φροντίζουμε;

Το ανοσοποιητικό σύστημα ενός οργανισμού είναι ένα σύστημα οργάνων και βιολογικών μηχανισμών υπεύθυνο για την άμυνά του. Δεν μας προστατεύει μόνο από από τις ιώσεις, αλλά παίζει και καθοριστικό ρόλο στην πορεία διάφορων παθήσεων. Είναι γνωστό πως ένα μεγάλο μέρος της ανοσοποίησης συνδέεται και με τις διατροφικές μας συνήθειες.

Έτσι, αποφασίζοντας να προσεγγίσουμε τον πιο υγιή τρόπο διατροφής, δοκιμάσαμε ίσως το μεγαλύτερο διατροφικό trend των τελευταίων χρόνων: τα γαλακτοκομικά προϊόντα με βάση το κατσικίσιο γάλα.

Έρευνες έχουν δείξει πως τέτοιου είδους προϊόντα έχουν εντυπωσιακά οφέλη για την υγεία μας καθώς περιλαμβάνουν υψηλής περιεκτικότητας θρεπτικά συστατικά, όπως ασβέστιο. 

Επιπλέον, ξεχωρίζουν για την πλούσια γεύση τους και έχουν καταφέρει να κερδίσουν τους καταναλωτές παγκοσμίως, αποτελώντας μια ιδιαίτερα δημοφιλή επιλογή και για την ελληνική αγορά.

Με τις περισσότερες γαλακτοβιομηχανίες να έχουν εισχωρήσει στην συγκεκριμένη κατηγορία, σήμερα υπάρχει μια πληθώρα επιλογών για όλες τις προτιμήσεις. Εμείς δοκιμάσαμε πολλά και διαφορετικά και έχουμε ξεχωρίσει αυτά που μας αρέσουν περισσότερο. Πρόκειται για τη νέα σειρά κατσικίσιων προϊόντων από την ΔΩΔΩΝΗ, τα οποία λανσαρίστηκαν πριν περίπου ένα χρόνο και μας έχουν κερδίσει όχι μόνο για μόνο για την υπέροχη γεύση τους αλλά και για την πλούσια και κρεμώδη υφή τους.

Γιατί πρέπει να εντάξεις σήμερα τα κατσικίσια γαλακτοκομικά στη διατροφή σου
Γιατί πρέπει να εντάξεις σήμερα τα κατσικίσια γαλακτοκομικά στη διατροφή σου

Το κατσικίσιο γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ παράγεται από αποκλειστικά 100% ελληνικό κατσικίσιο γάλα και καλλιέργεια γιαουρτιού, έχει ήπια δροσιστική γεύση, ελαφριά υφή και άρωμα, και μόλις 4,2% λιπαρά.

Αποτελεί την ιδανική επιλογή για όλη την ημέρα, όπως για ένα δυναμωτικό πρωινό με φρέσκα φρούτα και μέλι, ένα pre-workout snack με φυστικοβούτυρο ή ένα ελαφρύ βραδινό με αποξηραμένα φρούτα και μαύρη σοκολάτα.

Αντίστοιχα, το κατσικίσιο τυρί ΔΩΔΩΝΗ από παστεριωμένο, 100% ελληνικό κατσικίσιο γάλα, έχει μια ελαφρώς πικάντικη γεύση και υψηλή διατροφική αξία, καθώς περιέχει θρεπτικά στοιχεία που λειτουργούν ευεργετικά για την υγεία μας, όπως λιπαρά, πρωτεΐνη, βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία.

Μπορείτε να το απολαύσετε όπως εσείς θέλετε, σκέτο, συνδυαστικά με άλλα τρόφιμα ή σαν συνοδευτικό σε σαλάτες και άλλα φαγητά, καθώς είναι ιδανικό για όλους όσους ακολουθούν μια ισορροπημένη διατροφή.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γονίδια και αυτοανοσία

Το κοινό χαρακτηριστικό μεταξύ των αυτοάνοσων νοσημάτων είναι η βλάβη σε ιστούς και όργανα που προκύπτουν από λανθασμένη απόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος, έναντι του ίδιου το...

Αρθροσκόπηση γόνατος: Αντιμετωπίζει τον πόνο;

Υπάρχουν φορές που ο πόνος στο γόνατο δημιουργεί πρόβλημα στην καθημερινότητα αρκετών αθλητών και μη, με αποτέλεσμα ο ασθενής, σε πολλές συζητήσεις με το περιβάλλον του να αναρωτιέ...

Φόρτωση άρθρων...