Παρασκευή
29 Σεπτεμβρίου 2023

Ημερίδα για τα νεότερα δεδομένα στη Σκλήρυνση κατά Πλάκας

Το τμήμα Σκλήρυνσης κατά Πλάκας του Μetropolitan Hospital, υπό τη διεύθυνση του κ. Κωνσταντίνου Βουμβουράκη, διοργανώνει  στις 14 Μαΐου 2023 στο αμφιθέατρο του Θεραπευτηρίου, ημερίδα με θέμα «Νεότερα Δεδομένα στη Σκλήρυνση κατά Πλάκας».

Στην ημερίδα θα μιλήσουν οι ειδικοί για τη διάγνωση, τη θεραπεία και για την ψυχολογική υποστήριξη σε άτομα με Σκλήρυνση κατά Πλάκας.

 

Ομιλητές της ημερίδας είναι:

  • Κωνσταντίνος Βουμβουράκης, υπεύθυνος & Διευθυντής του τμήματος Σκλήρυνσης κατά πλάκας του Μetropolitan Hospital
  • Β. Μαράκα Προέδρος  Συλλόγου Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας
  • Γ. Παπαδημητρόπουλος, Νευρολόγος, Επιμελητής Β΄ ΝΚ Μetropolitan  Hospital
  • Ε. Σιδέρη, Νευροψυχολόγος, Eπιστημονικός  Συνεργάτης ΝΚ Μetropolitan Hospital
  • Χ. Χρυσοβιτσάνου, RN, PhD, MSN, MSc Προϊσταμένη Κέντρου Ειδικών Νευρολογικών Νοσημάτων Α' Νευρολογική Κλινική, Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αιγινήτειο Νοσοκομείο

 

Η Σκλήρυνση κατά Πλάκας είναι πολυδιάστατη νόσος και ως εκ τούτου η ολιστική αντιμετώπισή της απαιτεί εξειδικευμένη και πολυπρόσωπη ομάδα στελεχωμένη από έμπειρο ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό.

Με ένα πρόγραμμα ευθύνης το τμήμα Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας επιδιώκει να ασκήσει το σώμα, το πνεύμα, αλλά και την ψυχή, αναγνωρίζοντας ότι μια ολοκληρωμένη προσέγγιση έχει την πιο θετική επίδραση στη γενική υγεία του ασθενούς. Επιπρόσθετα, αναγνωρίζεται όλο και περισσότερο η σημασία ενός πολυδιάστατου και εξατομικευμένου προγράμματος αποκατάστασης στη λειτουργική βελτίωση των πασχόντων από σκλήρυνση κατά πλάκας, αλλά και στην αντιμετώπιση θεμάτων ποιότητας ζωής. 

Σημαντικά επιστημονικά δεδομένα υποστηρίζουν τώρα την άποψη ότι οι ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας θα πρέπει να λαμβάνουν μέρος στη λήψη αποφάσεων, για να καθοριστεί ποια είναι η καλύτερη προσέγγιση στην αποκατάσταση σε μια δεδομένη φάση της πορείας της νόσου.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γιατί μας αρέσουν τα φαγητά που παχαίνουν;

Πολλοί είναι οι λόγοι για τους οποίους μας αρέσουν τα φαγητά που παχαίνουν. Μερικοί από τους πιο κοινούς λόγους που κάνουν τους περισσότερους ανθρώπους να έχουν αδυναμία σε παχυντι...

Υπνική άπνοια: Η αντιμετώπιση του ροχαλητού αποτρέπει θανάτους από καρδιακές παθήσεις

Τα άτομα που πάσχουν από αποφρακτική υπνική άπνοια μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακά νοσήματα, εφόσον χρησιμοποιούν τη συσκευή CPAP που παρέχει θετική πίεση...

Φόρτωση άρθρων...