Τετάρτη
24 Απριλίου 2024

Κέρκυρα: Εδώ και 50 χρόνια στην Αθήνα φτιάχνει τα καλύτερα μικρογεύματα

Η Κέρκυρα στην Πειραιώς από το 1972 ξεφουρνίζει εδώ και πενήντα χρόνια  μικρογεύματα. 

 

Η 4η γένια σήμερα έχει αναλάβει τα ηνία της επιχείρησης, ο Χρήστος μαζί με την μητέρα του την Ελπίδα προσφέρουν στον κόσμο διαφορετικές προτάσεις, αφού τα προϊόντα τους είναι μοναδικά.

 

tiropites
Μια ζωή προσφέρει με χαμόγελο τα προϊόντα της η Ελπίδα 

 

Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου

 

«Είμαστε εδώ από το 1972. Το κατάστημα σε μια ακμάζουσα τότε Αθήνα το άνοιξε ο παππούς μου, ο Σταμάτης ερχόμενος τότε από την Κέρκυρα.  Άνοιγε φύλλο και έφτιαχνε γευστικά μικρογεύματα», λέει χαρακτηριστικά στο Lykavitos.gr η Ελπίδα.

 
Η Ελπίδα από μικρό παιδί σε αυτό το μαγαζί εκεί στην Πειραιώς κοντά στην Κουμουνδούρου και έχει δει την γειτονιά και τους ανθρώπους να αλλάζουν. Μπορεί η γειτονιά να άλλαξε -κι όχι προς το καλύτερο- αλλά η ποιότητα των προϊόντων παραμένει η ίδια. 

«Άνθρωποι όπως κι εσύ που δούλευαν παλιά εδώ,με το που θα έρθουν στο κέντρο σίγουρα θα περάσουν από εδώ για να ψωνίσουν για τους ίδιους και για τα παιδιά τους. Έρχονται απ’ όλη την Αθήνα. Αυτό δείχνει ότι ο κόσμος ο δικός μας μας εμπιστεύεται.  Τα προϊόντα μας έχουν γεύση μοναδική», λέει χαρακτηριστικά η Ελπίδα Κοντογιάννη και συνεχίζει, «Αν έρθει κάποιος πρώτη φορά να δοκιμάσει μπουγάτσα, ή μυτζιθρόπιτα. Βέβαια και οι άλλοι κωδικοί είναι γευστικοί ιδιαίτεροι αλλά θεωρώ αυτοί οι δύο που προανέφερα κάνουν την διαφορά».

 

tiropites
Ο παππούς Σταμάτης που ίδρυσε την επιχείρηση το 1972 όταν η Αθήνα άκμαζε

 

 

tiropites
Η καταπληκτική μυτζιθρόπιτα δεσπόζει στην βιτρίνα

 

Ο νεαρός Χρήστος είναι η 4η γενιά

 

Πόσο συχνά μπορεί να συναντήσει κανείς στο διάβα του ένα μαγαζί 50 χρόνων; Ο Χρήστος, γιός της Ελπίδας έχει πλέον τα ηνία της επιχείρησης που ίδρυσε ο προπάππους του. Σπούδασε και δοκίμασε να βρει κάτι στο αντικείμενο του αλλά δεν τα κατάφερε καθώς το τέρας της ανεργίας δεν του το επέτρεψε. Βρήκε όμως το δικό του νόημα, το δικό του επαγγελματικό καταφύγιο στην «Κέρκυρα» του. Εκεί όπου περπατούσε μικρός, τώρα κάνει τα δικά του σταθερά επιχειρηματικά βήματα. «Με πολύ αγάπη ακολουθώ την οικογενειακή μας παράδοση. Σίγουρα οι εποχές έχουν αλλάξει, η γειτονιά μας δεν είναι αυτή που ήταν, δεν υπάρχει η αίγλη της και η ποιότητα της. Ωστόσο εδώ εμείς δεν παρεκκλίνουμε από αυτό που έχουμε μάθει να κάνουμε, ωραίες πίτες και μπουγάτσες, για να τις απολαμβάνει ο κόσμος».

 

tiropites
Η λαχταριστή μπουγάτσα της Κέρκυρας

 

Τι να δοκιμάσετε

Σίγουρα την πίτα με την μυτζήθρα, την μπουγάτσα (με κρέμα ή με τυρί) και την εκπληκτική τους τυρόπιτα.

 

tiropites
Χειροποίητη πίτσα

 

 

tiropites
Απολαυστική και η τυρόπιτα της Κέρκυρας

 

 

 

 

Που βρίσκεται 

 

  • Στην οδό Πειραιώς 52, απέναντι σχεδόν από την πλατεία Κουμουνδούρου 
  • Τηλ: 210 52 40 977

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γονίδια και αυτοανοσία

Το κοινό χαρακτηριστικό μεταξύ των αυτοάνοσων νοσημάτων είναι η βλάβη σε ιστούς και όργανα που προκύπτουν από λανθασμένη απόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος, έναντι του ίδιου το...

Φόρτωση άρθρων...