Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

Μάμ…από το 1957

Δεν υπάρχει ούτε ένας Αθηναίος ή επισκέπτης της πρωτεύουσας που να μην έχει δοκιμάσει τυρόπιτα από το Μάμ.

Οι μυρωδιές της φρεσκοψημένης ζύμης, με το τυρί που καίει και το φρέσκο βούτυρο τραβάνε σαν μαγνήτες τους περαστικούς στις πόρτες των δύο μαγαζιών. 

 

mam
Ο Φίλιππος Ψωμόπουλος είναι η 3η γένια που έχει τα ηνία του Μάμ

 

 

 

 

Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου

Ο lykavitos.gr βρέθηκε πρωί στο εργαστήριο του Μαμ στη Πεσμαζόγλου.  Οι «μάστορες» της ζύμης δούλευαν με τρόπο μαεστρικό.

«Μας ενδιαφέρει ο κόσμος να απολαμβάνει τα προϊόντα μας.  Να είναι το πρωινό του, που θα πάρει από εμάς ή το κολατσιό του μια ευχάριστη παρένθεση», λένε χαρακτηριστικά. 

Άλλωστε το τυροπιτάδικο Μάμ -στην Πανεπιστημίου και Ιπποκράτους από το 1958- και το αδελφάκι του «Μάμ 2» στην Πεσμαζόγλου και Σταδίου από το 1962 –ιστορικά μαγαζιά που παραμένουν πιστά στα αγνά υλικά και νικούν την κρίση παραδοσιακά και υγιεινά.

Ο Φίλιππος Ψωμόπουλος είναι ιδιοκτήτης του Μάμ και είναι η τρίτη γενιά στο τιμόνι της επιχείρησης. Μια βαριά κληρονομιά, έχει στα χέρια του αυτή την στιγμή και καλείται να τη διαχειριστεί την ώρα που το ρεύμα και οι λογαριασμοί ξεφεύγουν από κάθε λογική.  Την ίδια ώρα κρατάει σταθερή την ποιότητα των προϊόντων του.

«Το «Μάμ» ξεκίνησε από το 1957. Είμαστε η 3η γενιά και συνεχίζουμε να λειτουργούμε με τους ίδιους κανόνες ποιότητας, παραγωγής και εξυπηρέτησης.  Στο εργαστήριο μας όλα τα υλικά είναι φρέσκα και ποιοτικά. Έχουμε τυρόπιτα μικρή, μεγάλη, σπανακόπιτα, κρεατόπιτα. Έχουμε λίγους κωδικούς μα είναι πολύ καλοί και ο κόσμος ξέρει τι θα αγοράσει εδώ.

Έχουμε πολύ σταθερή πελατεία που έρχεται εδώ και δεκαετίες στο μαγαζί  και φυσικά πολλοί τουρίστες αγοράζουν τα προϊόντα μας.  

Αν κάποιος περαστικός δοκιμάσει θα έρθει ξανά και ξανά. Λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά την περίοδο της πανδημίας ενταχθήκαμε και στις πλατφόρμες efood και wolt για να μην αφήσουμε τον κόσμο χωρίς τις γεύσεις που έχει συνηθίσει εδώ και δεκαετίες»

 

mam
Ο Φίλιππος με την Ιωάννα και τη Μαριλένα δίνουν καθημερινά δεκάδες τυρόπιτες, μπουγάτσες κ.α

 

mam
Τυρόπιτες ζεστές και φρέσκιες

 

mam
Μπουγάτσες για Μάμ

 

 

mam
Ιωάννα και Μαριλένα εξυπηρετούν δεκάδες πελάτες καθημερινά

 

mam
Ακόμη και το χαρτί θυμίζει την δεκαετία του 50

 

mam
Μια μπουγάτσα ζεστή πασπαλισμένη με κανέλλα και ζάχαρη άχνη

 

 

 

mam

Βγαίνουν ζεστές από τον φούρνο

 

 

Πληροφορίες:

  • MAM 1
  • Πεσμαζόγλου 3, Αθήνα
  • 2103214338

 

  • ΜΑΜ 2 
  • Πανεπιστημίου 34
  • 2103619830 

 

Που είναι:

  • Στην Πεσμαζόγλου 3, δίπλα στο Χρηματιστήριο και στην Πανεπιστημίου 43 στην συμβολή με την Ιπποκράτους. Κέντρο Αθήνας και δίπλα από τα Εξάρχεια, μόλις λίγα λεπτά περπάτημα από το μετρό Πανεπιστήμιο, την πλατεία Κλαυθμώνος και το μετρό Ομόνοια.

 

Εξυπηρετεί:

  • Wolt & efood 

 

mam
Και λαχταριστά πεϊνερλί by Μάμ

 

mam
Φτιάχνοντας την τυρόπιτα από την αρχή με αγνά υλικά

 

 

mam

 

 

mam
Και η μπουγάτσα είναι όνειρο και αυτή φτιαγμένη με μεράκι

 

 

mam
Η τυρόπιτα του είναι πολύ δυνατή

 

mam
Για λουκανικόπιτα κανείς;

 

mam
Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε αυτή τη βιτρίνα;

 

 

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Έρευνα: Κατά 6,2 χρόνια αυξήθηκε το προσδόκιμο ζωής παγκοσμίως την τελευταία 30ετία - Ο παράγοντας Covid-19

Κατά 6,2 χρόνια αυξήθηκε το προσδόκιμο ζωής από το 1990, καθώς αντιμετωπίστηκαν κύριες αιτίες θανάτου, όπως η διάρροια, οι λοιμώξεις του κατώτερου αναπνευστικού, τα εγκεφαλικά επει...

Φόρτωση άρθρων...