Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Μαρία Μαραγιάννη: Τα οφέλη της μεθόδου Pilates στην σωματική και ψυχική μας υγεία

Η πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια Pilates με πολυετή εμπειρία, μας περιγράφει τα κύρια οφέλη της μεθόδου.

Η γυμναστική θα έπρεπε ίσως να είναι συνώνυμο της λέξης “υγεία” σωματικής, πνευματικής και ψυχικής γιατί τα οφέλη της είναι πολλαπλά και σημαντικά. Η άσκηση θα πρέπει να είναι τρόπος ζωής για τον καθένα από εμάς και προτεραιότητα στη ζωή μας.

Κάνοντας γυμναστική ελέγχουμε το βάρος μας, βελτιώνεται η φυσική μας κατάσταση, θωρακίζουμε το ανοσοποιητικό μας, απελευθερώνονται ενδορφίνες και έτσι βελτιώνεται η ψυχολογία μας, νιώθουμε καλύτερα με τον εαυτό μας και έτσι ενισχύεται η αυτοπεποίθησή μας, καταπολεμάμε το άγχος, προλαμβάνουμε παθήσεις.

Η μέθοδος προλαμβάνει μυοσκελετικές παθήσεις καθώς και επιπλέον βοηθάει στην αποκατάσταση αυτών. Παθήσεις που προκαλούνται από την κακή στάση του σώματος, την καθιστική ζωή, την έλλειψη άσκησης καθώς και την παχυσαρκία. Το αυχενικό σύνδρομο καθώς και τα παρελκόμενά του, ο πόνος στην μέση, η σκολίωση, η κύφωση και η λόρδωση είναι από τα πιο συχνά προβλήματα που βασανίζουν εκατομμύρια ανθρώπους. Μέσω της μεθόδου, επιτυγχάνουμε ενδυνάμωση των μυών συμμετρικά, ειδικά του κορμού, ρυθμίζουμε την αναπνοή, σταθεροποιούμε την σπονδυλική στήλη, την πύελο και την ωμοπλάτη. Εστιάζουμε στην αύξηση κινητικότητας των αρθρώσεων χωρίς να υπερβαίνουμε το ολικό εύρος τους, βελτιώνουμε την ευλυγισία μας καθώς και την ισορροπία μας.

Μέσα από την μέθοδο μαθαίνουμε να αναπνέουμε σωστά. Αναπνέοντας βαθιά, διευκολύνεται η λειτουργία της καρδιάς, οξυγονώνεται ο εγκέφαλος και τα πνευμόνια. Έτσι μειώνεται η κούραση και η νευρικότητα με αποτέλεσμα να ενισχύεται το ανοσοποιητικό μας σύστημα θωρακίζοντας μας από ασθένειες που παραμονεύουν.

Κατά την εκγύμναση με την μέθοδο, μειώνονται τα επίπεδα του στρες και απελευθερώνονται ενδορφίνες, οι ορμόνες της ευτυχίας, οι οποίες είναι το καλύτερο φάρμακο κατά της θλίψης και του άγχους.

Η μέθοδος Pilates είναι υψηλής δυναμικής άσκηση και παρόλο που θεωρείται ότι δεν μπορούμε να επιτύχουμε απώλεια κιλών, θέλω να σας επισημάνω εδώ ότι οι ασκήσεις ενδυνάμωσης ενεργοποιούν τον μεταβολισμό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και εκτός αυτού η σωστή αναπνοή, βοηθάει στην απομάκρυνση του λίπους από τον οργανισμό, γιατί ως γνωστό το μεγαλύτερο μέρος του λίπους αποβάλλεται από τα πνευμόνια.

Επίσης, η χρήση της βαθιάς εισπνοής αιματώνει τους αδένες που έχουν άμεση σχέση με τον έλεγχο του βάρους.

Σε συνδυασμό με σωστή διατροφή, λοιπόν, οδηγούμαστε σε απώλεια πόντων αρχικά και στην συνέχεια σε απώλεια κιλών και αύξηση της μυϊκής μάζας. Πέραν, λοιπόν, από τα αμέτρητα  ωφέλη της μεθόδου, στην οποία υπάρχει απόλυτος έλεγχος, αυτοσυγκέντρωση και μυική επιστράτευση, προσθέτουμε άλλο ένα λόγο για να μυηθούμε σε αυτή τη μέθοδο.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...