Δευτέρα
29 Απριλίου 2024

Μπαλατσούρας: Λουκουμάδες που κρύβουν ιστορία

Λένε πως η γαστρονομία είναι συμβατή με την ιστορία και την ιστορία. Άλλοι λένε πως είναι κομμάτι της. Κομμάτι στην ιστορία της πόλης του Αιγάλεω και ευρύτερα της Αθήνας, είναι η οικογένεια Μπαλατσούρα η οποία φτιάχνει λουκουμάδες στα δυτικά της πρωτεύουσας από τότε που ήταν χωριό. 

Ο Γιώργος Μπαλατσούρας που κρατά τα ηνία της επιχείρησης είναι η Τρίτη γενιά.  Έχει μια βαριά κληρονομιά από τον παππού και τον πατέρα του την οποία συνεχίζει με ζήλο και αγάπη.

Ο ίδιος σέβεται πολύ την ιστορία που κουβαλά το μαγαζί αλλά και τον κόσμο. «Έχουμε πελάτες που ερχόντουσαν εδώ ως παιδιά και σήμερα φέρνουν τα εγγόνια τους. Έχω πελάτη ο οποίος ερχόταν από παιδί εδώ, από τότε που τα κλειδιά του μαγαζιού τα είχε ο παππούς μου», λέει χαρακτηριστικά στο lykavitos.gr.

Την ίδια ώρα που μας μιλούσε έριχνε στο ζεστό λάδι λουκουμάδες που είχε πλάσει λίγα δευτερόλεπτα πριν, με αγνά υλικά «Γιατί ο κόσμος μέχρι σήμερα Γιώργο τρώει λουκουμάδες», τον ρωτάμε για να μας απαντήσει «Γιατί η συνταγή είναι απλή, όπως τα πιο όμορφα πράγματα στη ζωή είναι τα απλά. Αλλά για να πετύχει η συνταγή δεν θέλει μόνο τη σωστή δοσολογία, δεν θέλει τη φωτιά στη σωστή θερμοκρασία και να αποσύρεις τους λουκουμάδες».

 

loukoumas

 

loukoumas

 

loukoumas

 

loukoumas

 

loukoumas

 

loukoumas

 

loukoumas

 

loukoumas

 

loukoumas

 

loukoumas

 

loukoumas

 

loukoumas

 

loukoumas

 

loukoumas

 

loukoumas

 

loukoumas

 

loukoumas

 

loukoumas

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γονίδια και αυτοανοσία

Το κοινό χαρακτηριστικό μεταξύ των αυτοάνοσων νοσημάτων είναι η βλάβη σε ιστούς και όργανα που προκύπτουν από λανθασμένη απόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος, έναντι του ίδιου το...

Φόρτωση άρθρων...