Κυριακή
05 Μαΐου 2024

Μπήκαμε μέσα στην καντίνα της Μαβίλη – την πιο παλιά της Αθήνας

Δεν υπάρχει Αθηναίος (και όχι μόνο) που δεν έχει «σβήσει» μετά από πολύ ποτό και ξενύχτι στο πίσω μέρος της πλατείας Μαβίλη.

Εκεί φτιάχνονται τα πιο παλιά σάντουιτς ή αν προτιμάτε «βρώμικα».

Ο Μπάμπης Μπάτζιος ένας εκ των ιδιοκτητών της Αθήνας μας υποδέχθηκε στη λίγων τετραγωνικών κουζίνα του. 

 

hot dog

 

 

Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου

«Από εδώ έχει περάσει όλη η Αθήνα, έχουμε γνωρίσει τους πάντες. Σίγουρα ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος αλλά εμείς προσπαθούμε να κρατήσουμε την ποιότητα ίδια σε  προσιτή τιμή», λέει χαρακτηριστικά και συνεχίζει, «από τότε που ήμασταν μπροστά στην πλατεία με το μικρό μας τροχόσπιτο μέχρι και σήμερα πίσω από τη Μαβίλη ο κόσμος έρχεται σταθερά. Αυτό κάτι σημαίνει».

Η καντίνα της πλατείας Μαβίλη είναι από τις λίγες που έχουν μέχρι σήμερα διατηρήσει αναλλοίωτη την ποιότητα του προϊόντος που προσφέρουν παρά τις ανατιμήσεις των λαχανικών, του κρέατος αλλά και των ψωμιών. 

«Έχουν πάρει τα πάντα την ανιούσα, αλλά εμείς δεν επιβαρύνουμε τον κόσμο, έχουμε κάνει μια αύξηση μόλις 20 λεπτά.
 

Έχουμε «χτίσει» σχέσεις όλα αυτά τα χρόνια με τους ανθρώπους που έρχονται εδώ. Εγώ προσωπικά είμαι πίσω από τον πάγκο 35 χρόνια. Σε αυτά τα χρόνια έχω φτιάξει εκατομμύρια σάντουιτς και θέλω να συνεχίσω να το κάνω», λέει χαρακτηριστικά ο Μπάμπης Μπάτζιος στο lykavitos.gr.

Όπως και να έχει το βρώμικο της Μαβίλη είναι μια κοινή εμπειρία για όσους ζουν στο λεκανοπέδιο της Αττικής (και όχι μόνο).

 

hot dog

 

hot dog

 

 

hot dog

 

hot dog

 

hot dog

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γονίδια και αυτοανοσία

Το κοινό χαρακτηριστικό μεταξύ των αυτοάνοσων νοσημάτων είναι η βλάβη σε ιστούς και όργανα που προκύπτουν από λανθασμένη απόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος, έναντι του ίδιου το...

Rarita: Μια αξέχαστη εμπειρία γεύσης στην Κηφισιά

Ας είμαστε ειλικρινείς το να βιώσει κανείς μια γευστική εμπειρία που θα του μείνει αξέχαστη, δεν είναι κάτι εύκολο. Πολλοί από εμάς απογοητευτήκαμε αναζητώντας έναν προορισμό, ένα ...

Φόρτωση άρθρων...