Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

Μυσταγωγία: Το ορόσημο της γεύσης στα Γιάννενα

Με υλικά από τους παραγωγούς της περιοχής 

Από το 2002 στα Γιάννενα ένα εστιατόριο είναι το ορόσημο της πόλης. Τόσο από γεύσεις και πιάτα όσο και από περιβάλλον. 

 

Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου

Έχει αναβαθμίσει πολύ τον γαστρονομικό πολιτισμό της περιοχής, τον οποίο μάλιστα στηρίζει καθώς 

 

20 χρόνια

To τσιπουράδικο που από το 2002 «μοιράζει» γευστικές και παρεΐστικες ιστορίες σε όλη την πόλη, είναι δημιούργημα δύο αγαπημένων φίλων του Άρη Ζαρκάδα και του Λάμπρου Κατέρη, που με μεράκι «έχτισαν» το πιο γνωστό και νεανικό στέκι.

Ο Άρης μιλά στο lykavitos.gr και εξηγεί την λογική του ονόματος αλλά και γιατί αποτελεί σημείο αναφοράς στα Γιάννενα. 

 

giannena

 

Το αρχοντικό σπίτι

«Η Μυσταγωγία ήταν σπίτι αρχοντικό με ζεστή ατμόσφαιρα και μόλις μπήκαμε στο χώρο νιώσαμε  μια έκσταση και μια μυστικοπάθεια.

Και έτσι θελήσαμε  να δημιουργήσουμε ένα εστιατόριο με δυνατά και γευστικά πιάτα που θα είχαν στη βάση τους αγνά και φρέσκα υλικά και να στηρίζει πάντα τους τοπικούς παράγωγους», λέει στο lykavitos.gr.

 

giannena
Μια από τις σπεσιαλιτέ «Η τηγανιά του λιγούρη» 

 

H σπεσιαλιτέ

Τον ρωτήσαμε τι είναι αυτό που πρέπει να δοκιμάσει κάποιος οπωσδήποτε και απάντησε πως  η Σπεσιαλιτέ είναι η  «Τηγανιά του λιγούρη»  και το  «γιαννιώτικο», ενώ συμπλήρωσε πως  όλα τα πιάτα έχουν ιδιαίτερες ονομασίες που δημιουργούν περιέργεια στον πελάτη να τα δοκιμάσει.

 

giannena
Χορταστικές μερίδες με υλικά αγνά από την περιοχή

 

 

giannena
Ο Άρης Ζαρκάδας μιλά για την «Μυσταγωγία» στο lykavitos.gr

 

Στέκι διάσημων

Αναγνωρίσιμοι άνθρωποι από τους χώρους των τεχνών επιστέφονται την Μυσταγωγία για να γευτούν την κουζίνα της.  Ο Άρης αναφέρει χαρακτηριστικά:  Έχουν επισκεφθεί το μαγαζί πολλοί διάσημοι όπως Δημήτρης  Σκαρμουτσος, Δημήτρης  Ουγγαρέζος, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Κάτια  Δανδουλακη, Χρήστος Φερεντίνος  ο οποίος είναι και από το ίδιο χωριό και πολλοί άλλοι», στην συνέχεια εξηγεί γιατί η Μυσταγωγία είναι από τις top επιλογές.  «Ορόσημο της  πόλης θεωρείται η Μυσταγωγία,  καθώς συνδυάζει ποιότητα τιμή, άριστο περιβάλλον άψογη εξυπηρέτηση και μια αίσθηση οικειότητας που κάνει τους πελάτες να νιώθουν σαν στο σπίτι τους! Άλλωστε το μαγαζί μην ξεχνάμε πως παλιότερα ήταν παλιό αρχοντικό σπίτι!».

 

giannena
Ένα από τα δυνατά του ορεκτικά

 

 

 

 

giannena
Κοτορολάκια με μετσοβόνε και λιαστή ντομάτα

 

giannena
Ακόμη και η είσοδος εκπέμπει κάτι το αρχοντικό

 

 

giannena
Μια παραδοσιακή ηπειρώτικη πινελιά

 

 

giannena
Το εσωτερικό ευρύχωρο και φωτεινό

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Rarita: Μια αξέχαστη εμπειρία γεύσης στην Κηφισιά

Ας είμαστε ειλικρινείς το να βιώσει κανείς μια γευστική εμπειρία που θα του μείνει αξέχαστη, δεν είναι κάτι εύκολο. Πολλοί από εμάς απογοητευτήκαμε αναζητώντας έναν προορισμό, ένα ...

Γονίδια και αυτοανοσία

Το κοινό χαρακτηριστικό μεταξύ των αυτοάνοσων νοσημάτων είναι η βλάβη σε ιστούς και όργανα που προκύπτουν από λανθασμένη απόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος, έναντι του ίδιου το...

Φόρτωση άρθρων...