Με υλικά από τους παραγωγούς της περιοχής 

Από το 2002 στα Γιάννενα ένα εστιατόριο είναι το ορόσημο της πόλης. Τόσο από γεύσεις και πιάτα όσο και από περιβάλλον. 

 

Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου

Έχει αναβαθμίσει πολύ τον γαστρονομικό πολιτισμό της περιοχής, τον οποίο μάλιστα στηρίζει καθώς 

 

20 χρόνια

To τσιπουράδικο που από το 2002 «μοιράζει» γευστικές και παρεΐστικες ιστορίες σε όλη την πόλη, είναι δημιούργημα δύο αγαπημένων φίλων του Άρη Ζαρκάδα και του Λάμπρου Κατέρη, που με μεράκι «έχτισαν» το πιο γνωστό και νεανικό στέκι.

Ο Άρης μιλά στο lykavitos.gr και εξηγεί την λογική του ονόματος αλλά και γιατί αποτελεί σημείο αναφοράς στα Γιάννενα. 

 

 

Το αρχοντικό σπίτι

«Η Μυσταγωγία ήταν σπίτι αρχοντικό με ζεστή ατμόσφαιρα και μόλις μπήκαμε στο χώρο νιώσαμε  μια έκσταση και μια μυστικοπάθεια.

Και έτσι θελήσαμε  να δημιουργήσουμε ένα εστιατόριο με δυνατά και γευστικά πιάτα που θα είχαν στη βάση τους αγνά και φρέσκα υλικά και να στηρίζει πάντα τους τοπικούς παράγωγους», λέει στο lykavitos.gr.

 

Μια από τις σπεσιαλιτέ «Η τηγανιά του λιγούρη» 

 

H σπεσιαλιτέ

Τον ρωτήσαμε τι είναι αυτό που πρέπει να δοκιμάσει κάποιος οπωσδήποτε και απάντησε πως  η Σπεσιαλιτέ είναι η  «Τηγανιά του λιγούρη»  και το  «γιαννιώτικο», ενώ συμπλήρωσε πως  όλα τα πιάτα έχουν ιδιαίτερες ονομασίες που δημιουργούν περιέργεια στον πελάτη να τα δοκιμάσει.

 

Χορταστικές μερίδες με υλικά αγνά από την περιοχή

 

 

Ο Άρης Ζαρκάδας μιλά για την «Μυσταγωγία» στο lykavitos.gr

 

Στέκι διάσημων

Αναγνωρίσιμοι άνθρωποι από τους χώρους των τεχνών επιστέφονται την Μυσταγωγία για να γευτούν την κουζίνα της.  Ο Άρης αναφέρει χαρακτηριστικά:  Έχουν επισκεφθεί το μαγαζί πολλοί διάσημοι όπως Δημήτρης  Σκαρμουτσος, Δημήτρης  Ουγγαρέζος, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Κάτια  Δανδουλακη, Χρήστος Φερεντίνος  ο οποίος είναι και από το ίδιο χωριό και πολλοί άλλοι», στην συνέχεια εξηγεί γιατί η Μυσταγωγία είναι από τις top επιλογές.  «Ορόσημο της  πόλης θεωρείται η Μυσταγωγία,  καθώς συνδυάζει ποιότητα τιμή, άριστο περιβάλλον άψογη εξυπηρέτηση και μια αίσθηση οικειότητας που κάνει τους πελάτες να νιώθουν σαν στο σπίτι τους! Άλλωστε το μαγαζί μην ξεχνάμε πως παλιότερα ήταν παλιό αρχοντικό σπίτι!».

 

Ένα από τα δυνατά του ορεκτικά

 

 

 

 

Κοτορολάκια με μετσοβόνε και λιαστή ντομάτα

 

Ακόμη και η είσοδος εκπέμπει κάτι το αρχοντικό

 

 

Μια παραδοσιακή ηπειρώτικη πινελιά

 

 

Το εσωτερικό ευρύχωρο και φωτεινό