Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Ο κάμπος της Ημαθίας «ντύθηκε» στα ροζ

176.000 στρέμματα ανθισμένων Ροδακινιών προσδίδουν μια ξεχωριστή πινελιά

Ευ ζην

Πιστοί στο ραντεβού τους με την πόλη της Βέροιας, εκατοντάδες επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, σπεύδουν στην περιοχή, προκειμένου να θαυμάσουν, αλλά και να μυρίσουν τα οκτώ και πλέον δισεκατομμύρια λουλούδια που ανθίζουν κάθε χρόνο στις ροδακινιές του εύφορου κάμπου της Ημαθίας, βάφοντας με ροζ χρώμα την Άνοιξη.

 

Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου

Φωτογραφίες: Οι φωτογραφίες είναι από τον Τουριστικό Όμιλο Βέροιας

 

Έλληνες, κυρίως από την Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, αλλά και ξένοι επισκέπτες, δράττουν και φέτος της ευκαιρίας να δραπετεύσουν από την καθημερινότητά τους και να γίνουν και αυτοί έστω για λίγο, μέρος του ροζ πίνακα που δημιουργεί η μαγεία της φύσης στην περιοχή, με τις ανθισμένες ροδακινιές να εκτείνονται σε περισσότερα από 170.000 στρέμματα.

 

beroia
beroia

 

 

Γιάννα Πιλιτσίδου : «Μια ξεχωριστή θέση στον παγκόσμιο χάρτη»

Ο Τουριστικός Όμιλος Βέροιας εδώ και μια εξαετία δημιουργεί μέσα από συντονισμένες δράσεις ένα νέο τουριστικό προϊόν για την περιοχή σε έναν αναπτυσσόμενο τομέα του οικοτουρισμού.  

Πρόκειται για τον Τουρισμό της Θέασης των λουλουδιών, Flower tourism (travelling to see flowers around the world). 

«Με 176.000 στρέμματα Ανθισμένων Ροδακινιών, ο κάμπος της Ημαθίας και της Πέλλας μπορούν να συγκαταλεγούν στον παγκόσμιο χάρτη αυτής της μορφής τουρισμού εξηγεί η Πρόεδρος του Τουριστικού Ομίλου Βέροιας κ. Γιάννα Πιλιτσίδου. Η Ανθοφορία των δέντρων της ροδακινιάς, ένα φαινόμενο που σηματοδοτεί την έναρξη της άνοιξης και ένας επίσημος λόγος για να επισκεφθεί κανείς τη Βέροια! Δίνουμε τη δυνατότητα στους επισκέπτες να απολαύσουν τη φυσική ομορφιά της περιοχής και να ζήσουν μια εμπειρία ενός φυσικού αλλά συγχρόνως γιατί όχι; και πολιτιστικού  γεγονότος. Η πόλη μας μόνο οφέλη μπορεί να αποκομίσει  από τον Τουρισμό των Ανθισμένων Ροδακινιών. Ήδη φέτος δημιουργήσαμε σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Ημαθίας, ειδικές τιμές για τα Σαββατοκύριακα που είχαμε τις δράσεις μας, όπως και ένα ακόμα τουριστικό προϊόν με Τον Σύλλογο Ιδιοκτητών Ταξί, τα «Τουριστικά Ταξί» δύο διαδρομές μέσα στις ανθισμένες Ροδακινιές με κόστος 10 και 20 ευρώ αντίστοιχα και 15΄στάση στα ολάνθιστα χωράφια για φωτογράφιση! Ευελπιστούμε σιγά σιγά όλο και περισσότερες επαγγελματικές ομάδες να εμπλέκονται και να επωφελούνται από τις δράσεις μας! Και στις δύο περιπτώσεις οι επισκέπτες ανταποκρίθηκαν πολύ θετικά!»

 

beroia

 

beroia

 

 

Για λίγες ημέρες ακόμη…

Για λίγες ημέρες ακόμα μπορείτε να βρεθείτε ανάμεσα στις Ανθισμένες Ροδακινιές κυρίως στα κοντινά ορεινά χωράφια γύρω από την πόλη της Βέροιας. 

Είναι η τελευταία ευκαιρία για τη φετινή χρονιά να βγάλετε φωτογραφίες για τον φωτογραφικό  διαγωνισμό που τρέχει ή για να εμπνευστείτε το ιδανικό Χαΐκου  για τον διαγωνισμό ποίησης που για πρώτη φορά φέτος προκηρύχθηκε ( veriapeach.gr).

 

beroia

 

 

beroia

 

beroia

 

 

beroia

 

beroia

 

beroia

 

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...