Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Οικογένεια Μάλιου: Tέσσερις γενιές παράγουν μέλι

Ευ ζην

Το μέλι είναι θρεπτικός και ευεργετικός  θησαυρός για τον άνθρωπο. Μόνο οφέλη έχει να προσφέρει. 

Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου

Το μέλι περιέχει γύρη, η οποία αν ληφθεί με την πάροδο του χρόνου μπορεί να βοηθήσει στην εκπαίδευση του ανοσοποιητικού συστήματος να την ανεχθεί.

Είναι, επίσης, αντιοξειδωτικό και αντιφλεγμονώδες – και περιέχει ίχνη βιταμίνης Β και ανόργανων συστατικών.

Τα αντιοξειδωτικά στο μέλι μπορεί να σχετίζονται με μειωμένο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι το μέλι μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από παθήσεις του γαστρεντερικού συστήματος, όπως η διάρροια που σχετίζεται με τη γαστρεντερίτιδα.

Μπορεί να κάνει καλό στον εγκέφαλό σας! Μελέτες δείχνουν ότι το μέλι μπορεί να προσφέρει αντικαταθλιπτικά, αντισπασμωδικά και αγχολυτικά οφέλη. Ορισμένες μελέτες έχουν ακόμη υποδείξει ότι το μέλι έχει αποδειχθεί ότι συμβάλλει στην πρόληψη προβλημάτων μνήμης.

Η τοπική χρήση ιατρικού μελιού έχει αποδειχθεί ότι προάγει την επούλωση των πληγών, ιδίως σε εγκαύματα.

Ο lykavitos.gr βρέθηκε σε ένα εξιδεικευμένο σημείο στην Αθήνα, εκεί όπου το μέλι έχει τη βασιλική του θέση και αυτό επειδή οι ιδιοκτήτες του είναι 4 γενιές μελισσοκόμοι.

Βρίσκεται στη Σοφοκλέους ψηλά, στην γωνία με την  Στρέιτ, ουσιαστικά στη διασταύρωση της Αιόλου με την Σοφοκλέους. 

Εκεί συναντήσαμε τον Γιώργο Μάλλιο ο οποίος μας ταξίδεψε στον κόσμο του μελιού, έναν κόσμο που τον γνωρίζει καλά και με τις προτροπές του δίνει θρεπτικές λύσεις στον κόσμο που θέλει να βάλει το μέλι στην διατροφή του. 

«Ο κόσμος προτιμάει το πιο ευχάριστο στην γεύση του, αυτό από το θυμάρι, υπάρχει για τους γνώστες το μέλι ρείκι.Η οικογένεια μου από το 1935 ασχολείται με το μέλι. Με το γιο μου πλέον είμαστε 4 γενιές. Το μέλι είναι κομμάτι της ζωής μας. Και οι γνώσεις και η ουσία που προέρχονται από αυτό θέλουμε να τις μεταδώσουμε και σε άλλους ανθρώπους. Το μέλι αποτελεί για τον οργανισμό μας πηγή ζωής και ενέργειας».

 

meli

 

meli

 

meli

 

 

meli

 

meli

 

meli

 

meli

 

meli

 

meli

 

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...