Δευτέρα
20 Μαΐου 2024

Πένες με σάλτσα τόνου (Συνταγή)

Ευ ζην

Ειρήνη Τσολιάκου, Μέγαρα Αττικής

ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. πένες
- 1 κύβος λαχανικών
- 2 κονσέρβες τόνου
- 1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
- 1 κονσέρβα κονκασέ ντομάτας
- Ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας κάπαρη
- 2 κουτ. σούπας ελιές καλαμών (σε ροδέλες)
- Αλάτι, πιπέρι
- 1 μέτριο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 4 φιλέτα αντζούγιες
- 1 κύβος ζωμού λαχανικών
- 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης (σε φέτες)
- Λίγος μαϊντανός (ψιλοκομμένος)
- Παρμεζάνα για πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Βράζουμε σε αλατισμένο νερό και σε μεγάλη κατσαρόλα τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους αλλά στο τέλος δεν τις σουρώνουμε παρά τις αφήνουμε απλά στην άκρη. Σε βαθύ τηγάνι με λάδι, σοτάρουμε πρώτα το κρεμμύδι, ψιλοκομμένο, μέχρι να πάρει ελαφρύ χρώμα. Έπειτα, προσθέτουμε τη πιπεριά, σε φέτες, ρίχνουμε τις αντζούγιες, τη κάπαρη, τις ελιές, σε ροδέλες και τον πελτέ ντομάτας. Μόλις σοταριστούν τα υλικά, σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το κονκασέ και τον κύβο λαχανικών. Ανακατεύουμε πολύ καλά με ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει ο κύβος. Δοκιμάζουμε με κουτάλι την σάλτσα μας για να δούμε πόσο αλμυρή είναι. Λογικά, επειδή τόσο η κάπαρη όσο και οι αντζούγιες κάνουν την σάλτσα πολύ αλμυρή, θα πρέπει να προσέξουμε την ποσότητα του αλατιού που θα προσθέσουμε. Μπορεί να μην χρειάζεται και καθόλου.

2. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράζει για 30 λεπτά περίπου και όταν αρχίσει να δένει ρίχνουμε τον τόνο. Στη συνέχεια, με τρυπητή κουτάλα προσθέτουμε τις πένες απευθείας από την κατσαρόλα χωρίς να τις σουρώσουμε. Ανακατεύουμε για 2 με 3 λεπτά. Σβήνουμε το μάτι της κουζίνας και αφήνουμε το φαγητό μας να «ξεκουραστεί» για άλλα 5 λεπτά. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και παρμεζάνα.

Χρόνος εκτέλεσης: 60 λεπτά
Μερίδες: 4

ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ βρίσκεται το 65ο ΤΕΥΧΟΣ (ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ) του ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ (1€) με 70 μοναδικές συνταγές γραμμένες απόκλειστικά από τους αναγνώστες του.
+ Αν θέλεις και εσύ να συμμετεχεις σ' αυτή τη τεράστια παρέα του ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ (1€) δεν έχεις παρά να μας στείλεις με email (steiletisintagisou@gmail.com) ή ταχυδρομικά (ΚΗΦΙΣΙΑΣ 32, Ισόγειο, Atrina A', Τ.Κ. 15121, Παράδεισος Αμαρουσίου Αττικής) συνταγές που φτιάχνεις στους φίλους, στην οικογένεια, στην/στον αγαπημένο σου!

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Καρκίνος ωοθηκών: Τα ασαφή συμπτώματα

Η 8η Μαΐου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου των Ωοθηκών και είναι αφιερωμένη στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού. Σημειώνεται ότι ο καρκίνος των ωοθηκών αφορά ...

Roasting Warehouse: Στον Νέο Κόσμο με άρωμα Αυστραλίας

Καφές που παράγεται επί τόπου και φαγητά ιδιαίτερα που σαγηνεύουν ουρανίσκους. O Νίκος Αντζάρας είναι από τους κορυφαίους μπαρίστα στην Ελλάδα αυτή την στιγμή. Εδώ και λίγες ...

Ο lykavitos.gr στο «χρυσό Βαρέλι» στην Χασιά

Από το πρωί οι σούβλες έχουν πάρει φωτιά. Ο lykavitos.gr βρέθηκε στο «χρυσό Βαρέλι» στην Χασια. Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου Ο Νίκος Χαχλας μας είπε πως από τις τρεις το πρ...

Φόρτωση άρθρων...