Στην Ηλιούπολη ορόσημο κρητικών σπιτικών γεύσεων αποτελεί το Ραχάτι.

Μια οικογένεια που κατάγεται από το Λασίθι μαγειρεύει και σερβίρει την κρητική κουζίνα στα τραπέζια σαγηνεύοντας όλους τους θαμώνες.

 

Κωστής και Μανώλης Περάκης έξω από το Ραχάτι

 

Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου

 Δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί πως έρχονται από όλη την Αθήνα για να γευτούν γεύσεις και πιάτα όπως κοχλιούς, μυζηθρόπιτες,  κολοκυθοανθούς, ντολμάδες κ.α.

Ο lykavitos.gr βρέθηκε στην Ηλιούπολη και συνομίλησε με τον έναν εκ των ιδιοκτητών τον κ. Χρήστο Περάκη ο οποίος λέει ότι σερβίρουν τον κόσμο όπως θα έκαναν με τους καλεσμένους στο σπίτι τους.

 Ειδικότερα λέει: «Το Ραχάτι ξεκίνησε το 2014.  Είναι οικογενειακή επιχείρηση. Ιδιοκτήτες είμαι εγώ ο αδερφός μου Κωστής  και ο πατέρας μου ο Μανώλης, ενώ επικεφαλής στην κουζίνα είναι η μητέρα μου Μαριάννα. Ο κόσμος ζητά πολύ τους Κοχλιούς, τις μυζιθρόπιτες μας,  τους κολοκυοανθούς,  τους ντολμάδες, το κριθαρώτο, τη στάκα και τα μπιφτέκια μας. Η κουζίνα μας είναι σπιτική, κρητική και αυτό το εγχείρημα ο κόσμος το έχει αγκαλιάσει», λέει χαρακτηριστικά. 

 

 

Μια τρομερή πρόταση με μπόλικο τυρί

 

Μυζηθρόπιτα με μέλι

 

 

Γιατί στο Ραχάτι 

Είναι μία πολύ καλή επιλογή και για την οικογένεια και για την παρέα σας. Σίγουρα το Ραχάτι θα τους θυμίσει Κρήτη. Η κυρία Μαριάννα μαγειρεύει φοβερά με τρόπο  σπιτικό με προϊόντα αγνά που έρχονται κατευθείαν από την Κρήτη. 

Το Ραχάτι  είναι ότι πιο παραδοσιακό και μαμαδίστικο και για αυτό αξίζει κανείς να το επισκεφτεί, είναι και value for money και ταυτόχρονα σερβίρει με πολύ διάθεση και χαμόγελο συνταγές που τα ίχνη τους χάνονται στους αιώνες.

 

Με αυγά φρέσκα γίνονται οι καλύτεροι μεζέδες

 

Φρέσκια και δροσερή κρητική σαλάτα

 

Κρητικά ζυμαρικά

 

Το κριθαρότο είναι ένα από τα πιάτα που θα πρέπει να γευτεί κανείς στο Ραχάτι

 

 

Κολοκυθοανθοί που έρχονται από την Κρήτη  και συγκεκριμένα από το Λασίθι

 

Φάβα με χοντροκομμένο κρεμμύδι και κάπαρη και φυσικά με λίγο λεμόνι

 

 

 

Πληροφορίες:

  • Διεύθυνση: Λεωφ. Μαρίνου Αντύπα 93
  • Τηλέφωνο: 21 0992 0207