Τρίτη
30 Απριλίου 2024

Σαράι: Το Τσουρέκι με καταγωγή από την Πόλη

Με το Πάσχα να πλησιάζει τα τσουρέκια είναι το γλύκισμα που έχει την τιμητική του μαζί με τις λαμπάδες και τα δώρα των παιδιών είναι το απαραίτητο γλύκισμα σε συνοδεία με το σοκολατένιο αυγό.

 

πασχα

 

Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου

Σε αυτό το κλίμα ο lykavitos.gr σας παρουσιάζει  το καλύτερο πολίτικο τσουρέκι της Αθήνας.  Το όνομα αυτού… Σαράι! Το Σαράι λοιπόν ένας κρυμμένος θησαυρός ανάμεσα στην Πατησίων και στην Αχαρνών στέκει για περισσότερες από  πέντε δεκαετίες πίσω από την πλατεία Αμερικής.

Από το 1968 έως σήμερα φτιάχνονται τσουρέκια με παράδοση Πολίτικη. Ο Ιωσήφ συνεχίζει μαζί με τον αδερφό του την παράδοση. 

«Τσουρέκι βγάζουμε κάθε μέρα όλο το χρόνο, είναι η σπεσιαλιτέ μας. Η συνταγή είναι ίδια και αναλλοίωτη από το 1958. Έχουμε πολύ ωραίο παγωτό, προφιτερόλ και μιλφέιγ αλλά και αλμυρά μπισκότα. Η παραγωγή μας είναι καθημερινή. Κάθε μέρα ανανεώνουμε το γλυκό. Τα γλυκά που βγάζουμε είναι αναλόγως την εποχή. Την  Άνοιξη θα βγει η τάρτα, το σκαλτσούνι θα βγει το πάσχα…», λέει με περίσσιο καμάρι και όχι άδικα. 

 

 

πασχα

 

πασχα

 

πασχα

 

«Το τσουρέκι έχει την πελατεία του. Δεν υπάρχει μέρα που να μη δώσω τσουρέκι»

Το τσουρέκι του, πριν ακόμη το δαγκώσεις σου θυμίζει από την μυρωδιά του και μόνο αυτό που έφτιαχνε κάποτε η γιαγιά σου όταν ήσουν παιδί. Ο lykavitos.gr ρωτά τον Ιωσήφ τι το ιδιαίτερο έχει το δικό του τσουρέκι και απαντά  «Είναι το πολιτικό τσουρέκι, με το μαχλέπι να κάνει την διαφορά. Το πολίτικο τσουρέκι είναι βαρύ, είναι βούτυρο.  Εγώ γεννήθηκα με αυτές τις μυρωδιές. Ήρθαμε από την Πόλη το 1965 και το μαγαζί το ανοίξαμε το 1968. Αυτό ξέρουμε να φτιάχνουμε.  Φέραμε την παράδοση μας και τη ζυμώσαμε εδώ. Έρχονται άνθρωποι από την Πόλη και παίρνουν το συγκεκριμένο, ή άλλοι έμαθαν μαζί μας τόσα χρόνια να τρώνε αυτό το τσουρέκι. Θεωρώ πως το δικό μας τσουρέκι έχει άλλη φιλοσοφία και κουβαλάει ένα DNA. Δεν υπάρχει μέρα που να μη δώσω τσουρέκι». 

 

πασχα

 

 

πασχα

 

πασχα

 

πασχα

 

πασχα

 

πασχα

 

πασχα

 

πασχα

 

πασχα

 

πασχα

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γονίδια και αυτοανοσία

Το κοινό χαρακτηριστικό μεταξύ των αυτοάνοσων νοσημάτων είναι η βλάβη σε ιστούς και όργανα που προκύπτουν από λανθασμένη απόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος, έναντι του ίδιου το...

Φόρτωση άρθρων...