Τετάρτη
01 Μαΐου 2024

Σκάνδεια: Το ορόσημο της γεύσης στα Κύθηρα

Ευ ζην

Κατσικάκι ψημένο σε κληματόβεργες, λαγός στιφάδο να λιώνει στο στόμα, παραδοσιακές κυθηραϊκές μελιτζάνες με ξινόχοντρο που σαγηνεύουν ουρανίσκους είναι μόνο μερικά  από τα πιάτα που σερβίρει η «Σκάνδεια». 

 

Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου
 

Η ταβέρνα αυτή στα Κύθηρα αποτελεί must για τους επισκέπτες του νησιού καθώς μαγειρεύει και σερβίρει τον γαστρονομικό πολιτισμό του νησιού.

Η επικεφαλής  της «Σκάνδεια», η κα. Ευανθία δίνει κάθε μέρα το καλύτερο της εαυτό. Τα πιάτα της θέλει να αποτελούν πηγή χαρά και ευχαρίστησης. «Οι συνταγές που εκτελούμε είναι από τη μητέρα μου, τη γιαγιά μου και πάνε πίσω στο χρόνο και σηματοδοτούν την γαστρονομική ιστορία του νησιού. Θέλω ο κόσμος να γεύεται χαρά σε κάθε πιάτο», λέει χαρακτηριστικά στο lykavitos.gr.

Και αυτή είναι η αλήθεια, τα πιάτα δεν μυρίζουν μόνο γαστρονομικό πολιτισμό αλλά βγάζουν και ένα πρόσημο…. «Μαμαδίστικο» που σίγουρα δεν συναντά εύκολα κανείς σε ένα νησί ιδίως σε τουριστική περίοδο. 

 

fagito

 

fagito
fagito

 

Η ιστορία της «Σκάνδεια»

Το 1975, το παλαιό αμπέλι έδωσε τη θέση του για να δημιουργηθεί το εστιατόριο. Σε απόσταση αναπνοής από τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Σκάνδειας και δίπλα στην μαγευτική παραλία της Παλαιόπολης δημιουργήθηκε ένας ονειρικός χώρος.

Σήμερα, το εστιατόριο Σκάνδεια έχει ανανεωθεί και διαμορφωθεί με κομψότητα, ανταποκρινόμενο στις απαιτήσεις των καιρών. 

 

fagito

 

fagito

 

 

Οι Κυθηραϊκές γεύσεις στο πιάτο σας

Οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν πιάτα που ξεχωρίζουν, όπως η παραδοσιακή τσιριγώτικη μελιτζανοσαλάτα, η οποία αποπνέει τις αυθεντικές γεύσεις της περιοχής, ή η καπαροσαλάτα που φτιάχνεται με ντόπια κάππαρη, προσφέροντας μια γεύση που ξυπνά τις αισθήσεις.

Οι επισκέπτες θα δοκιμάσουν  επίσης το αρνάκι που ψήνεται με υπομονή στις κληματόβεργες και προσφέρει μια μοναδική εμπειρία γεύσης.

Όλα τα πιάτα προσεγγίζονται με μεράκι και αγάπη για την τοπική κουζίνα, ενώ χρησιμοποιούνται τοπικά προϊόντα και κρασιά.

 

fagito

 

fagito

 

fagito

 

fagito

 

fagito

Info:

  • Παλαιόπολη Κυθήρων
  • τηλ: 2736 033700

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...