Κυριακή
28 Απριλίου 2024

Τι συστήνουν οι επιστήμονες για την καλύτερη προστασία έναντι της μετάλλαξης Omicron

Η υψηλή μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Omicron άλλαξε τις οδηγίες προς τους πολίτες για τη μάσκα που χρησιμοποιούν

Ευ ζην

Προβληματισμό για την αποτελεσματικότητα της υφασμάτινης μάσκας έναντι του κορωνοϊού εκφράζουν οι γιατροί, σε μία περίοδο που η μετάλλαξη Omicron έχει εκτοξεύσει τα κρούσματα παγκοσμίως σε επίπεδα ρεκόρ.

Οι ειδικοί καλούν τους πολίτες να εγκαταλείψουν τις υφασμάτινες μάσκες, που ενδέχεται να παρέχουν μειωμένη προστασία.

Αντ’ αυτού προτείνουν είτε τον συνδυασμό υφασμάτινης και χειρουργικής μάσκας είτε τη χρήση μάσκας που παρέχει υψηλότερη προστασία

Oι υφασμάτινες μάσκες, άνετες και με στυλ, είναι ικανές μεν να μπλοκάρουν τα μεγαλύτερα σταγονίδια που μεταφέρουν τον ιό, ωστόσο δεν μπορούν να σταματούν μικρότερα ιογενή αερολύματα ή σωματίδια.

Αντίθετα, όποιος φορά μάσκα μονής στρώσης, χειροποίητη υφασμάτινη μάσκα ή μάσκα με βαλβίδα εξαερισμού, θα καλείται να φορά μια μάσκα υψηλής προστασίας ως δεύτερη.

Το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) συνιστά στους πολίτες τη χρήση υφασμάτινης μάσκας με πολλαπλές επιστρώσεις και πυκνό δίκτυο ινών, οι οποίες εφαρμόζουν άνετα, ενώ διαθέτουν ρυθμιζόμενη γέφυρα μύτης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Rarita: Μια αξέχαστη εμπειρία γεύσης στην Κηφισιά

Ας είμαστε ειλικρινείς το να βιώσει κανείς μια γευστική εμπειρία που θα του μείνει αξέχαστη, δεν είναι κάτι εύκολο. Πολλοί από εμάς απογοητευτήκαμε αναζητώντας έναν προορισμό, ένα ...

Φόρτωση άρθρων...