Τετάρτη
12 Αυγούστου 2026

Σφοδρή επίθεση ΠΑΣΟΚ σε Τσίπρα: «Μπροστά στη βουλιμία της εξουσίας έρχεται αγκαλιά με τα συμφέροντα»

Σφοδρή επίθεση του ΠΑΣΟΚ στον Αλέξη Τσίπρα μετά τη συνέντευξή του στο in.gr.

Πολιτική

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή τη συνέντευξή του στο in.gr, κατηγορώντας τον πρώην πρωθυπουργό ότι επιχειρεί να εμφανιστεί ως «θεσμικός πολιτικός», ενώ παράλληλα θέτει ερωτήματα για τη στάση του απέναντι στην κυβέρνηση και τις υποθέσεις που η Χαριλάου Τρικούπη χαρακτηρίζει «σκάνδαλα της Νέας Δημοκρατίας».

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του, το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι είναι ακόμη «πολύ νωπές οι αναμνήσεις από την ακραία χειραγώγηση των θεσμών και την ποδηγέτηση της Δικαιοσύνης» κατά την περίοδο διακυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα.

Η Χαριλάου Τρικούπη κατηγορεί τον πρώην πρωθυπουργό ότι σήμερα εμφανίζεται να αποστρέφεται πρακτικές τις οποίες, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο ίδιος είχε χρησιμοποιήσει εναντίον των πολιτικών του αντιπάλων.

Μάλιστα, το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να συνδέσει πολιτικά τον Αλέξη Τσίπρα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι ο πρώην πρωθυπουργός «υπήρξε μάλιστα, όπως προκύπτει εκ του αποτελέσματος, πρότυπο και για τον κ. Μητσοτάκη».

«Γιατί έσπευσε να δώσει διαβεβαιώσεις στον Μητσοτάκη;»

Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους, το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα σε τρία μέρη είχε ως αποτέλεσμα να δοθούν, όπως αναφέρει, «διαβεβαιώσεις στον κ. Μητσοτάκη ότι δεν θα ανοίξει ξανά τις υποθέσεις των σκανδάλων της Νέας Δημοκρατίας».

Παράλληλα, τον εγκαλεί για τη στάση του απέναντι στην κυβέρνηση, θέτοντας το ερώτημα γιατί δεν έχει σχολιάσει την υπόθεση με τα «Σπιτάκια Ανακύκλωσης».

«Φοβάται να στεναχωρήσει τα συμφέροντα που θίγονται ή υπάρχει και κάτι πιο σοβαρό;», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σκληρή απάντηση για τις σχέσεις με το ΠΑΣΟΚ

Η Χαριλάου Τρικούπη απαντά και στην αναφορά του Αλέξη Τσίπρα ότι δεν επιτίθεται στο ΠΑΣΟΚ, ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο τους τόνους.

Τον χαρακτηρίζει «εμπνευστή, οργανωτή και εντολέα της επιχείρησης λάσπης προς τη Δημοκρατική Παράταξη», την οποία, κατά το ΠΑΣΟΚ, εκτελούν συγκεκριμένα ακροδεξιά μέσα ενημέρωσης.

Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται αναφορά και στη συγκυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ, με το ΠΑΣΟΚ να σημειώνει ότι για τον Αλέξη Τσίπρα «η ακροδεξιά ήταν πάντα χρήσιμη είτε συγκυβερνώντας μαζί της είτε ποντάροντας στις ψήφους των Χρυσαυγιτών στη Βουλή».

«Δυστυχώς για εσάς δεν έπαθαν αμνησία οι πολίτες», προσθέτει.

«Τα μόνα συμφέροντα με τα οποία συγκρούστηκε...»

Η ανακοίνωση συνεχίζει με αιχμηρή αναφορά στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι «τα μόνα συμφέροντα με τα οποία έχει συγκρουστεί ο κ. Τσίπρας είναι αυτά της μεσαίας τάξης, των συνταξιούχων και των δανειοληπτών».

Ακόμη πιο σκληρή είναι η κριτική με αφορμή τις αναφορές του Αλέξη Τσίπρα περί εντιμότητας.

Η Χαριλάου Τρικούπη κάνει λόγο για «κανάλια και εφημερίδες που αγοράζονται για να τεθούν στην υπηρεσία του ΙΧ κόμματός του», αναφέρεται σε «αδιευκρίνιστη χρηματοδότηση από τους ολιγάρχες» και σε «στημένες δολοφονίες χαρακτήρων», διατυπώνοντας όλα τα παραπάνω ως αιχμές και καταγγελίες σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού.

ΠΑΣΟΚ: «Αγκαλιά με τα συμφέροντα»

Η ανακοίνωση κορυφώνεται με μια ιδιαίτερα σκληρή πολιτική διατύπωση:

«Ο κ. Τσίπρας μπροστά στη βουλιμία της εξουσίας και της καρέκλας, έρχεται αγκαλιά με τα συμφέροντα που θέλουν έναν πολιτικό αρχηγό στα μέτρα τους».

Το ΠΑΣΟΚ καταλήγει υποστηρίζοντας ότι η πολιτική αλλαγή προϋποθέτει «ρήξεις και ευθυγράμμιση με όσα αποζητούν οι πολίτες για να αλλάξει η ζωή τους» και όχι, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «service στα συμφέροντα της εγχώριας ολιγαρχίας».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τσίπρας: Δεν γύρισα πίσω για να κάνω τον αρχηγό – Δεν είναι εχθρός μας το ΠΑΣΟΚ, ανταγωνιστές είμαστε

Το στίγμα της εκλογικής προετοιμασίας του κόμματός του, αλλά και τον στόχο της διεκδίκησης της πρώτης θέσης στις δεύτερες εκλογές, δίνει ο Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας παράλληλα, στα...

Γεωργιάδης: «Το Ισραήλ είναι ο μεγαλύτερος σύμμαχός μας, θλιβερή μειοψηφία όσοι προκαλούν επεισόδια σε βάρος Εβραίων τουριστών»

Τα επεισόδια κατά Ισραηλινών τουριστών από μέλη της άκρας Αριστεράς, που τους χαρακτήρισε θλιβερή μειοψηφία, καταδίκασε με ανάρτησή του ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ο υπουργός Υγείας πο...

Φόρτωση άρθρων...