Δευτέρα
28 Νοεμβρίου 2022

Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου: Ντοκουμέντα και διάλογοι από τη δράση των συμμοριών – Ληστείες, όπλα και χρήματα (Photos)

Ελλάδα

Νέα στοιχεία έρχονται στο «φως» από τη δράση των συμμοριών που είχαν ως ορμητήριο τις παλιές φοιτητικές εστίες της Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου. Στη δημοσιότητα έρχονται φωτογραφίες – ντοκουμέντα από τη δράση των συμμοριών που διέπρατταν ληστείες και διακινούσαν ναρκωτικά.

Τα 32 μέλη των συμμοριών που εξαρθρώθηκαν κατηγορούνται για συμμετοχή σε 27 ληστείες και δύο κλοπές, ενώ περιγράφονται από την Aστυνομία ως κακοποιοί με βαρύ ποινικό μητρώο, καθώς ορισμένοι απ’ αυτούς την περίοδο 2011 – 2012 φέρεται να είχαν ανάμιξη σε φονικές συμπλοκές, βιασμούς κ.ά.

Στη δικογραφία που συντάχθηκε για την υπόθεση περιγράφεται το modus operandi που ακολουθούσαν οι συμμορίες για την προετοιμασία των χτυπημάτων τους και για να καταφέρνουν να αποφεύγουν την Αστυνομία.

Πολυτεχνειούπολη: Ντοκουμέντα και διάλογοι από τη δράση των συμμοριών

«Αφετηρία για τον σχεδιασμό και την έναρξη των ένοπλων ληστειών αλλά και για τον επιμερισμό και τη διακίνηση ναρκωτικών αποτελούσε ο χώρος των φοιτητικών εστιών της Πανεπιστημιούπολης, όντας ορμητήριο όπου αποθήκευαν τόσο τα κλοπιμαία, όσο και τον οπλισμό και τις ναρκωτικές ουσίες. Επιπλέον στάθμευαν έξωθεν της εστίας της Πανεπιστημιούπολης τα “δραστικά” οχήματα, τα οποία χρησιμοποιούσαν για την διάπραξη των έκνομων δραστηριοτήτων, πολλά εκ των οποίων ήταν κλεμμένα. Ο χώρος της Πανεπιστημιούπολης δεν αποτελούσε μόνο αφετηρία αλλά και μέρος διαφυγής, καθόσον οι κατηγορούμενοι κατέφευγαν εκεί για την αποφυγή της σύλληψής τους», αναφέρεται στη δικογραφία. 

Για την ασφάλειά τους, στις εισόδους και στους περιμετρικούς χώρους των εστιών είχαν εγκαταστήσει άτυπο «face control» το οποίο εφάρμοζαν ένοπλα μέλη ελέγχοντας όποιο άτομο είτε δεν γνώριζαν, είτε θεωρούσαν ύποπτο. Οι κακοποιοί δεν δίσταζαν ακόμα και να προτάσσουν όπλα προκειμένου να τους επιδείξουν τα στοιχεία ταυτότητάς τους. 

Πολυτεχνειούπολη: Ντοκουμέντα και διάλογοι από τη δράση των συμμοριών

 

Οι κατηγορούμενοι έκαναν επίδειξη ισχύος μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα.

Στη δικογραφία, η πρώτη ληστεία στην οποία φαίνεται να εμπλέκονται οι συμμορίες είναι αυτή που έγινε στις 11 Ιουνίου του 2021 όπου πέντε μέλη αυτής εισήλθαν σε μίνι μάρκετ που βρίσκεται επί της οδού Εθνάρχου Μακαρίου στην Καισαριανή και προτάσσοντας δύο όπλα αφαίρεσαν χρήματα και κούτες με τσιγάρα. 

Πολυτεχνειούπολη: Ντοκουμέντα και διάλογοι από τη δράση των συμμοριών

Η επόμενη ληστεία έγινε 14 ημέρες μετά με στόχο πάλι ένα μίνι μάρκετ στου Ζωγράφου. Με την απειλή πυροβόλου όπλου δύο μέλη της συμμορίας αφαίρεσαν 260 ευρώ και εξαφανίστηκαν.

Για την επικοινωνία τους τα μέλη των συμμοριών χρησιμοποιούσαν διαδικτυακές εφαρμογές. Στις παρακάτω φωτογραφίες αποτυπώνεται ενδεικτικά μέρος των επικοινωνιών που είχαν οι οποίες αφορούσαν σε ναρκωτικά κα. 

Στις φωτογραφίες αποτυπώνεται συνομιλία όπου ένα μέλος των συμμοριών ζητά από έτερο μέλος να του βγάλει «λίγο» εννοώντας μικρή ποσότητα ναρκωτικών και του απαντά ότι θα του βγάλει ένα «ολόκληρο».

Πολυτεχνειούπολη: Ντοκουμέντα και διάλογοι από τη δράση των συμμοριών

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...