Δευτέρα
25 Σεπτεμβρίου 2023

Πόρισμα-«βόμβα» για γνωστό παρουσιαστή από την αρχή για το ξέπλυμα χρήματος - Δεσμεύτηκε η περιουσία του

Στη δέσμευση όλων των περιουσιακών στοιχείων γνωστού παρουσιαστή και παραγωγού ψυχαγωγικών τηλεοπτικών σόου, καθώς και συνεργατών του προχώρησαν οι Αρχές έπειτα από διάταξη του επικεφαλής της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, Χαράλαμπου Βουρλιώτη.

Σύμφωνα με πόρισμα της Αρχής που διαβιβάστηκε ήδη στον οικονομικό εισαγγελέα, υπάρχουν ενδείξεις για την τέλεση από μέρους του ιδίου και των συνεργατών του αξιόποινων πράξεων όπως απάτη, φοροδιαφυγή, ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, με τον παρουσιαστή να φέρεται ως διευθυντής της. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι εμπλέκονται εφτά άτομα και περίπου δεκατρείς εταιρείες.

Ο συγκεκριμένος παρουσιαστής τηλεοπτικών ψυχαγωγικών σόου φέρεται να προκάλεσε ζημία στο Ελληνικό Δημόσιο και στα ασφαλιστικά ταμεία άνω των 20 εκατομμύρια ευρώ, καθώς λάμβανε κρατικές ενισχύσεις, ενώ από την έρευνα προέκυψε ότι είχε συστήσει εικονικές εταιρείες παραγωγής με εκπροσώπους «αχυράνθρωπους». 

Σε αυτές δηλώνονταν εργαζόμενοι που εμφανίζονταν να πληρώνονται από άλλες εταιρείες, ενώ δεν καταβάλλονταν και οι ασφαλιστικές εισφορές. Παράλληλα, φέρεται να μην πλήρωνε φόρους και να εισέπραττε επιστροφές από ΦΠΑ.

Να σημειωθεί ότι εις βάρος του είχε σχηματιστεί και άλλη δικογραφία από το 2021 στην Οικονομική Εισαγγελία με διερευνώμενα αδικήματα την φοροδιαφυγή και το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...