Τούρκοι καταναλωτές στρέφονται όλο και περισσότερο στην ελληνική αγορά τροφίμων, αναζητώντας χαμηλότερες τιμές σε βασικά είδη διατροφής, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου που δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στο φαινόμενο.
Όπως αναφέρεται, αρκετοί πολίτες από τη γειτονική χώρα πραγματοποιούν πλέον ακόμα και δύο ταξίδια την εβδομάδα στην Ελλάδα με βασικό σκοπό τις αγορές τροφίμων, κυρίως βοδινού κιμά αλλά και άλλων βασικών προϊόντων.
Χαρακτηριστικό είναι το ρεπορτάζ δημοσιογράφου τουρκικής εφημερίδας, η οποία συμμετείχε σε οργανωμένη «εκδρομή για ψώνια» στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο του ρεπορτάζ της αγόρασε κρέας, γάλα και ζυμαρικά, καταγράφοντας τη διαφορά κόστους.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε, ένα ίδιο «καλάθι» προϊόντων θα κόστιζε στην Τουρκία 3.709 λίρες (περίπου 72 ευρώ), ενώ στην Ελλάδα το πλήρωσε 2.433 λίρες (47,2 ευρώ).
«Παλαιότερα οι Έλληνες έρχονταν στην Τουρκία για ψώνια. Όταν όμως οι τιμές μας εκτοξεύτηκαν, η κατάσταση αντιστράφηκε», σημειώνει στο ρεπορτάζ της, επισημαίνοντας την έντονη ακρίβεια που καταγράφεται στην τουρκική αγορά.
Στο ίδιο δημοσίευμα παρατίθενται συγκρίσεις τιμών μεταξύ των δύο χωρών για ίδια προϊόντα, προκειμένου να αναδειχθεί η διαφορά κόστους και η πίεση που δέχονται οι Τούρκοι καταναλωτές από την άνοδο των τιμών.
Ανάσα στο στεγαστικό: Επιδότηση ανακαίνισης και φθηνά ενοίκια
Αλλάζουν τα δεδομένα για τις ελληνικές εξαγωγές σε μια αγορά δισεκατομμυρίων
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις