Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

13 συχνά ονειρικά σύμβολα και η σημασία τους

Good Life

Τα όνειρα είναι μια αντανάκλαση της ζωής μας, μια αντανάκλαση όλων όσων μας συμβαίνουν, των συναισθημάτων και των συναισθημάτων μας και μπορούν να αναλυθούν με χιλιάδες τρόπους κι εσείς είστε ο μόνος που μπορείτε να ερμηνεύσετε αυτά τα όνειρα και να καταλάβετε τι σημαίνουν.
Οι παρακάτω εξηγήσεις και αναλύσεις μπορούν να χρησιμεύσουν μόνο ως κατευθυντήριες γραμμές και να σας οδηγήσουν στη σωστή κατεύθυνση, για να αποκωδικοποιήσετε τα όνειρα σας,αλλά στο τέλος μόνο εσείς μπορείτε να πείτε τι πραγματικά σημαίνουν.

Όνειρα με δόντια

Αυτά τα όνειρα είναι αρκετά κοινά και αντίθετα με τη δημοφιλή πεποίθηση δεν συμβολίζουν όλα τη γήρανση ή τον θάνατο. Αν ονειρευτείτε ότι τραβάτε ένα δόντι σημαίνει ότι πρέπει να αφήσετε κάτι να φύγει. Τα σάπια δόντια είναι σημάδι συγκράτησης κάποιου άγχους και φόβου. Αν ονειρευτείτε ότι πέφτουν τα δόντια σας, που είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα όνειρα, αγχώνεστε για κάτι νέο στη ζωή σας, αυτό μπορεί να είναι μια νέα δουλειά, μια σχέση ή κάποια νέα κατάσταση που σας προκαλεί άγχος.

Όνειρα πτήσης

Αυτά τα όνειρα συμβολίζουν την ανάγκη να πετύχετε τις φιλοδοξίες σας. Πού προσπαθείτε να πάτε; Ποιο μονοπάτι έχετε ακολουθήσει για να φτάσετε εκεί; Έχετε προβλήματα να πετύχετε κάτι στη ζωή; Τα όνειρα με πτήση συνήθως μας κάνουν να νιώθουμε ανανεωμένοι μετά το ξύπνημα, νιώθοντας ελεύθεροι και σίγουροι ότι μπορούμε να κάνουμε ό,τι έχουμε στο μυαλό μας.

Όνειρα με καταρράκτες

Οι καταρράκτες ή γενικά το νερό συμβολίζει τη συναισθηματική μας κατάσταση. Είναι σύμβολο αγνότητας και κάθαρσης, είναι σημάδι νέων ξεκινημάτων και τέλος σε ήδη υπάρχων καταστάσεων. Αν ονειρευτείτε καταρράκτες θυμηθείτε πως τους ονειρευτήκατε , ήταν ο καταρράκτης μεγάλος ή μικρός; Πώς αντιμετωπίσατε τα εμπόδια ; Ηταν σε μια όμορφη χαράδρα ή σε μια σκοτεινή ζούγκλα;

Όνειρα θανάτου

Αυτά τα όνειρα είναι πολύ  κοινά και  είναι σύμβολο για κάτι που τελειώνει. Θάνατος δεν σημαίνει κυριολεκτικός θάνατος φυσικός. Μπορεί να είναι ο θάνατος του θυμού και του άγχους, ο θάνατος κάποιας ιδέας που δίνει τη θέση της σε μια νέα, ο θάνατος κάποιας κατάστασης. Αναρωτηθείτε είστε εσείς αυτός που πέθανε ή ήταν ο θάνατος ενός αγαπημένου σας προσώπου;

Όνειρα εγκυμοσύνης

Τα όνειρα εγκυμοσύνης συνήθως συμβολίζουν μια τεράστια ανάπτυξη και πρόοδο, που συνήθως συνδέονται με κάποιες μελλοντικές προσπάθειες ή επιθυμίες.Αν ονειρευτείτε ότι είστε έγκυος, αναρωτηθείτε τι είναι αυτό που προσπαθείτε να κάνετε; Περνάτε κάποια μεταμόρφωση στη ζωή σας και τι είδους; Περιμένετε να συμβεί κάτι νέο; Εάν αυτά τα όνειρα τα βλέπετε τακτικά, μπορεί να φέρουν ευημερούσες ιδέες στην ιδιωτική ή επαγγελματική σας ζωή.

Όνειρα με σπίτια

Το να ονειρεύεστε σπίτια είναι συνήθως ενδεικτικό του εσωτερικού σας εαυτού και των πολυάριθμων χαρακτηριστικών της προσωπικότητάς σας. Η ερμηνεία ποικίλλει ανάλογα με τον τύπο του σπιτιού και τα δωμάτια που ονειρεύεστε. Τα σπίτια συμβολίζουν την άνεση και την ασφάλεια. Αν ονειρευτείτε σοφίτα μπορεί να σας ενοχλούν κάποιες θαμμένες αναμνήσεις, ενώ το να ονειρεύεστε υπόγεια συμβολίζει τη διαίσθησή σας και το ασυνείδητο.

Όνειρα με χρήματα

 Αυτά τα όνειρα αφορούν την ευτυχία, την τύχη και τον τρόπο που βλέπουμε τον εαυτό μας. Αν ονειρευτείτε ότι κερδίζετε ένα τζακ ποτ είναι ενδεικτικό κάποιας αλλαγής στη ζωή, ενώ το να δίνετε χρήματα σημαίνει ότι φοβάστε ότι θα χάσετε κάτι ή κάποιον. Τα όνειρα για χρήματα συνήθως συνδέονται με την ευημερία και την αφθονία.Αν τα χρήματα είναι συχνά το θέμα των ονείρων σας, αναρωτηθείτε αν έχετε χάσει τη δουλειά σας; Μήπως χρωστάτε χρήματα; Πώς θα ξοδεύατε τα χρήματά σας αν κερδίσατε το λαχείο; Η οικονομική κατάσταση και η σταθερότητα είναι η πιο διαδεδομένη σκέψη στο μυαλό όλων και δεν είναι περίεργο που μας στοιχειώνει και στα όνειρά μας.

Όνειρα φωτιάς

Τα όνειρα της φωτιάς μπορούν να ερμηνευθούν διαφορετικά ανάλογα με το πλαίσιο. Εάν η φωτιά είναι μακρινή, είναι σύμβολο της επιθυμίας για μεταμόρφωση. Αν παίζετε με τη φωτιά συνήθως είναι για να σας προειδοποιήσει για κάποια επικίνδυνη κατάσταση, ενώ η ανάφλεξη μιας φωτιάς μπορεί να σημαίνει ένα καταπιεσμένο αίσθημα θυμού.  

flame

Ονειρεύεστε ότι είστε γυμνός

Τα γυμνά όνειρα είναι ένα αρκετά κοινό πράγμα για πολλούς. Συνήθως συμβολίζουν τον φόβο μας να εκτεθούμε. Αν ονειρευτείτε άλλους ανθρώπους να είναι γυμνοί, είναι συνήθως σύμβολο της «γυμνής αλήθειας» ή απώλεια σεβασμού για αυτό το άτομο. Το να είσαι γυμνός στα όνειρά σου σημαίνει ότι αποδέχεσαι όλες τις ατέλειές σου, εκτίθεσαι στον κόσμο όπως είσαι.Εάν ονειρεύεστε συχνά ότι είστε γυμνοί, θα πρέπει να αναρωτηθείτε αν φοβάστε να σας δουν οι άνθρωποι για αυτό που είστε; Νιώθετε ότι εκτίθεστε υπερβολικά;

Ονειρεύστε ότι πέφτετε απο ψηλά

Αν έχετε βιώσει ποτέ σε ένα όνειρο ότι πέφτετε, ξέρετε πόσο τρομακτικό είναι. Αυτό το όνειρο σημαίνει ότι κάτι στη ζωή σας ξεφεύγει από τον έλεγχο.

Ονειρεύεστε ότι σας κυνηγούν

Αυτό συχνά σημαίνει ότι αισθάνεστε ότι απειλείστε από κάτι ή κάποιον στη ζωή σας. Πρέπει να εντοπίσετε και να αποφύγετε κάτι κατά τη διάρκεια της καθημερινότητάς σας, κάτι πρέπει να κάνετε για να λύσετε το πρόβλημα.

Ονειρα με φίδια

Όταν ονειρεύεστε φίδια, το νόημα εξαρτάται από το τι κάνει το φίδι, πόσα είναι και τι είδους φίδι είναι. Τώρα, αν δεν είστε σίγουροι για το τι είδους ήταν και  δαγκώθηκατε απο φίδι στο όνειρό σας, σημαίνει κρυμμένους φόβους και ανησυχίες που απειλούν την ευεξία σας. Το φίδι θα μπορούσε επίσης να θεωρηθεί ως σύμβολο πειρασμού σε ορισμένες περιπτώσεις.

Μοιχεία

Η μοιχεία σημαίνει σεξουαλικές επιθυμίες και ορμές που πρέπει να εκφραστούν αλλά είναι καταπιεσμένες. Αυτό το είδος ονείρου συνδέεται με θέματα αυτοεκτίμησης και φόβους εγκατάλειψης. Όταν ονειρεύεστε μοιχεία, πρέπει να αναρωτηθείτε εάν είστε εντάξει με την τρέχουσα σχέση σας, εάν είστε έτοιμοι να  αντιμετωπίσετε τα όποια προβλήματα που έχει και εάν πρέπει να ξεκινήσετε από την αρχή.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τα 11 σημάδια ότι έχετε Καρμικό Χρέος και πώς να το ξεπληρώσετε (Δείτε αναλυτικά)

Το κάρμα είναι ένας νόμος του σύμπαντος.«Σπέρνεις ό,τι θερίσεις» Είναι μια ολοκλήρωση του κύκλου της αιτίας και του αποτελέσματος ή της σποράς και του θερισμού.Η συμπεριφορά μας, σ...

Φόρτωση άρθρων...