Κυριακή
26 Μαρτίου 2023

Αυτές ειναι οι υποψήφιες του ΠΑΣΟΚ ανά την επικράτεια (όλα τα ονόματα)

Του Χρήστου Δρούζια

Στην τελική ευθεία για τις ανακοινώσεις των υποψηφίων που θα δώσουν τη μάχη των εκλογών βρίσκονται στη Χαριλάου Τρικούπη.

Άπαντες στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ διαβεβαιώνουν ότι θα επέλθει ανανέωση των ψηφοδελτίων σε ποσοστό τουλάχιστον 50%, ενώ στόχος είναι κατ’ ελάχιστον ένας στους τρεις σχεδόν (30%) να είναι νέοι κάτω των 40 ετών. Η ανανέωση εξάλλου, σε συνδυασμό με την εμπειρία των νυν βουλευτών, είναι ένας από τους στόχους που έχει θέσει η ηγετική ομάδα του κόμματος.

Η ανανέωση αυτή τη φορά πάντως θα είναι και γένους θηλυκού, καθώς η ποσόστωση σε συνδυασμό με την αύξηση των εδρών του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ αυξάνει τις πιθανότητες για περισσότερες γυναίκες στην ΚΟ του κόμματος, η οποία στο παρελθόν είχε σχετικά μικρό ποσοστό.

Μάλιστα, στη Χαριλάου Τρικούπη πιστεύουν πως η πολυπόθητη ανανέωση του χώρου θα γίνει και με την απαραίτητη παρουσία από το «ασθενές» φύλο.

Σας παρουσιάζουμε ένα μικρό δείγμα των γυναικών που θα δώσουν τη μάχη του σταυρού και θα αναμετρηθούν στις εκλογές.

ΑΤΤΙΚΗ

Στην Α΄ Αθήνας θα είναι υποψήφια η Ρωξάνη Μπέη, κόρη του επί σειρά ετών δημάρχου της Αθήνας και ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Μπέη. Είναι δικηγόρος στο επάγγελμα, εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος στην Αθήνα με την παράταξη «Αθήνα Είσαι Εσύ» και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

roxani_bei

Την μάχη του σταυρού στην ίδια εκλογική περιφέρεια θα δώσουν, επίσης, η Πόπη Γιαννοπούλου, επίσης δημοτική σύμβουλος με την παράταξη του Παύλου Γερουλάνου και η Σοφία Πουλοπούλου.

Η νυν βουλευτής Τόνια Αντωνίου θα δώσει τη μάχη των εκλογών στον Νότιο Τομέα Αθηνών. Έχει αποδειχθεί σκληρό καρύδι στις εκλογικές αναμετρήσεις και διαθέτει ισχυρά κομματικά και αυτοδιοικητικά ερείσματα στην περιοχή. Ήταν συνεργάτης της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά και άνηκε στον κύκλο των τακτικών συνομιλητών της.

tonia_antonioy

Υποψήφια στον ίδιο Τομέα θα είναι και η Κατερίνα Βαλαβάνη, που προέρχεται από τη νέα γενιά της Παράταξης και έχει υπηρετήσει το ΠΑΣΟΚ ως απλό μέλος, αλλά και μέσα από θεσμικά όργανα.

Η λίστα δεν σταματάει εδώ, καθώς τη «μάχη» του σταυρού στον ίδιο Τομέα ετοιμάζονται επίσης να δώσουν η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Αναστασία Σιμιτροπούλου και η Μαρία Τσέλιου.

simitropoulou-anastasia

Στις λαϊκές γειτονιές του Δυτικού Τομέα, η Νάντια Γιαννακοπούλου θα επιδιώξει την επανεκλογή της. Τα τελευταία χρόνια έχει περπατήσει στην κυριολεξία κάθε γειτονιά στην εκλογική της περιφέρεια, και πραγματοποιεί σε καθημερινή σχεδόν βάση ομιλίες και συγκεντρώσεις σε όλες τις γειτονιές, από την Αγία Βαρβάρα και το Χαϊδάρι, μέχρι την Πετρούπολη, τους Αγίους Αναργύρους και το Καματερό.

Νάντια-Γιαννακοπούλου

Δυνατές προβλέπονται οι νέες αφίξεις γυναικών στον Βόρειο Τομέα της Αθήνας. Υποψήφιες αναμένεται να είναι το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Έφη Χαλάτση, που διαθέτει ισχυρά ερείσματα στον κομματικό μηχανισμό της περιοχής, η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Μιλένα Αποστολάκη, η Κατερίνα Μπατζελή, η «προεδρικιά» Ρένια Ζαρκαδούλα κ.α.

Από εκεί και πέρα, τη μάχη του σταυρού στη Α΄ Πειραιά αναμένεται να δώσει η Κατερίνα Βουρεξάκη, ενώ δεν αποκλείεται να κατέβει τελικά και η Μάρα Κουκουδάκη, στενή συνεργάτης του Νίκου Ανδρουλάκη. Όσο για τη δεύτερη εκλογική περιφέρεια του μεγάλου λιμανιού, παίζει δυνατά το όνομα της Μαρίας Γιαννακάκη.

Για το ψηφοδέλτιο της Ανατολικής Αττικής θεωρείται κλειδωμένη η υποψηφιότητα της Βάσιας Αναστασίου, που είναι από τα πιο δυναμικά και ανερχόμενα στελέχη του κόμματος, ενώ στα «φαβορί» για υποψηφιότητα φιγουράρει και το όνομα της Σόφης Κατσίγιαννη. Για τη λίστα της Δυτικής Αττικής ακούγεται το όνομα της Μαργαρίτας Ακαμιωτάκη.

Αυτά είναι τα ονόματα των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ σε Αττική, Θεσσαλονίκη και στο Επικρατείας

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Σε ό,τι αφορά την Α’ Θεσσαλονίκης, «κλειδωμένη» θεωρείται η υποψηφιότητα της Πέννυς Δαλαμπούρα. Είναι γιατρός, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και ένα πρόσωπο που επί χρόνια βρίσκεται κοντά στο Νίκο Ανδρουλάκη.

Αυτά είναι τα ονόματα των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ σε Αττική, Θεσσαλονίκη και στο Επικρατείας

Στα «συρτάρια» της Επιτροπής Ψηφοδελτίων βρίσκονται τα ονόματα και άλλων γυναικών, όπως της Κρυσταλλίας Μουτάφη που ήταν υποψήφια και το 2019, της Χρύσας Γκαβανίδου και της Δήμητρας Αγκαθίδου, πρώην δημοτικής συμβούλου Θεσσαλονίκης.

Σε ό,τι αφορά τη δεύτερη εκλογική περιφέρεια της συμπρωτεύουσας, δεδομένη θεωρείται η υποψηφιότητα της βουλευτίνας Κωνσταντίνας Αδάμου, ενώ δυνατά παίζουν και τα ονόματα της Πλουσίας Ευθυμιάδου και της Δώρας Σαμαρά.

Στην Πέλλα, μέχρι στιγμής έχουν «κλειδώσει» οι υποψηφιότητες της Κικής Παπαδάκη, που προέρχεται από τη νέα γενιά της Παράταξης και ασχολήθηκε με την πολιτική από πολύ μικρή ηλικία, ως στέλεχος της ΠΑΣΠ και της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, καθώς και της Ραχήλ Αλεξανδρίδου.

raxil-alejandridou

Στην Πιερία, βέβαιη θεωρείται η υποψηφιότητα της Μαρίας Μίχου, ενώ παίζει δυνατά και το όνομα της Λένας Γεωργούλη.

Όσον αφορά δε το ψηφοδέλτιο της Ημαθίας, στον εκλογικό στίβο αναμένεται να μπει η Ολυμπία Αποστόλου, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ από τη νέα γενιά και στέλεχος που ανήκει στο λεγόμενο προεδρικό στρατόπεδο.

Για το ψηφοδέλτιο της Χαλκιδικής ακούγονται τα ονόματα της Άννας Κατσαρού και της Βαρβάρας Ταριάση, ενώ για των Σερρών της Βαρβάρας Μητλιάγκα.

ΚΡΗΤΗ

Εκπρόσωποι του «ωραίου» φύλου θα βρίσκονται και στα ψηφοδέλτια της Κρήτης. Για το ψηφοδέλτιο των Χανίων έχει κλειδώσει η υποψηφιότητα της πρώην βουλευτίνας Λίτσας Κουρουπάκη, ενώ για του Ρεθύμνου της Ελευθερίας Μιχαλά. Όσον αφορά το Ηράκλειο, αποφασισμένη υποψηφιότητα χαρακτηρίζεται αυτή της Ελένης Βατσινά.

Kouroupakh

ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Την εκλογική μάχη στη Φλώρινα αναμένεται να δώσει η Ελισάβετ Παναγιωτίδου, ενώ παίζει δυνατά και το όνομα της αγρότισσας Διαμαντούλας Κρητικού.

panagiotidou

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ

Υποψήφια στη Δράμα θα είναι η ισχυρή του νομού Χαρά Κεφαλίδου, η οποία είναι το μεγάλο φαβορί για την εκ νέου κατάκτηση της έδρας.

ΧΑΡΑ-ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ

Υποψήφια στη Ροδόπη θα είναι η Σιμπέλ Μουσταφάογλου, που έχει διατελέσει αντιπεριφερειάρχης.

Για τη λίστα του Έβρου θεωρείται δεδομένη η υποψηφιότητα της Δροσιάς Μουλατζίδου – Λαζαρίδου, ενώ για πολύ σοβαρούς προσωπικούς λόγους, οι οποίοι δεν σχετίζονται με το κόμμα, δεν θα είναι υποψήφια η δικηγόρος Κρυσταλλία Αρμενάκη, η οποία δηλώνει πως θα είναι στην πρώτη γραμμή για να στηρίξει το κόμμα στις εθνικές εκλογές.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Υποψήφια στη Λάρισα θα είναι η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Ευαγγελία Λιακούλη, η οποία θα επιχειρήσει να επιβεβαιώσει την κυριαρχία της.

liakouli

Στο ψηφοδέλτιο των Τρικάλων θα βρίσκεται η Λένα Χαλβατζά, επικεφαλής σήμερα της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δήμου Φαρκαδόνας, ενώ οι γυναικείες υποψηφιότητες που φαίνεται να έχουν κλειδώσει για τη λίστα της Μαγνησίας είναι της Ματίνας Πρίγκου και της Άσπας Γοσποδίνη. Όσον αφορά την Καρδίτσα, παίζει δυνατά το όνομα της Σωτηρίας Μπακαλάκου.

ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ

Υποψήφια στη Φθιώτιδα θα είναι η Κωνσταντίνα Αντερριώτη, που ήταν υποψήφια και στις εκλογές του 2019, ενώ στη Βοιωτία η Ιωάννα Νταντούμη.

anterrioti

Στην Εύβοια, «δυνατό χαρτί» του ψηφοδελτίου θα είναι η Κατερίνα Καζάνη, που βρίσκεται πολύ κοντά στο προεδρικό περιβάλλον. Στη λίστα θα είναι και η Κατερίνα Περλεπέ, ενώ για τη μάχη της κάλπης ακούγεται και το όνομα της Μίνας Παπαναστασίου.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Με τη σημαία του ΠΑΣΟΚ θα κατέβουν στην Αχαΐα η Κατερίνα Σολωμού και η Ολυμπία Λόη, ενώ τη μάχη του σταυρού στην Ηλεία θα δώσει η Νίκη Κοκκαλιάρη.

katerina_solomou

Υποψήφια στην Αιτωλοακαρνανία θα είναι η Χριστίνα Σταρακά, που είναι ένα ισχυρό αυτοδιοικητικό στέλεχος, ενώ παίζουν δυνατά και τα ονόματα της Ντίνας Κατσαρή και της Περσεφόνης Πιστιόλη.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Την εκλογική μάχη στη Φλώρινα θα δώσει η Ελισσάβετ Παναγιωτίδου. Σύμφωνα με πληροφορίες, στους υπόλοιπους νομούς της εν λόγω Περιφέρειας παρατηρείται μεγάλη δυστοκία όσον αφορά την εξεύρεση γυναικών.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ

Στο Νομό Ιωαννίνων, μεταξύ των προσώπων που ακούγονται για μια θέση στο ψηφοδέλτιο είναι η Σοφία Καραπάνου, ενώ ακούγεται και το όνομα της Ανθής Λιάγκου.

katerina_rizou

Υποψήφια στην Άρτα θα είναι η γιατρός Κατερίνα Ρίζου, ενώ πολύ πιθανή θεωρείται και η υποψηφιότητα της Χριστίνας Μαρέτη.

Στο ψηφοδέλτιο της Πρέβεζας θα είναι, όπως όλα δείχνουν, η Μαρία Χήτα, ενώ για τη λίστα της Θεσπρωτίας φαίνεται πως έχει κλειδώσει η υποψηφιότητα της Μάγδας Τάτση.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Στην Κορινθία, η πρώην βουλευτής Κατερίνα Φαρμάκη θα επιχειρήσει να επιστρέψει στη Βουλή. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη λίστα θα είναι και η δικηγόρος από τη νέα γενιά Κατερίνα Ταγαρά.

Στη Λακωνία, την ανανέωση του ψηφοδελτίου θα κληθεί να συμβολίσει η Νάγια Γρηγοράκου, η οποία ετοιμάζεται να δώσει τη μάχη για να πάρει τη θέση του πατέρα της στη Βουλή επάξια.

Nagia-Grigorakou

Οι γυναικείες υποψηφιότητες που έχουν «κλειδώσει» για τη λίστα της Μεσσηνίας είναι της Αριστέας Καζάκου και της Νάγιας Βεργοπούλου. Στον νομό Αργολίδας η εικόνα είναι ακόμα πολύ ρευστή, καθώς μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιο πολύ γνωστό πρόσωπο που να μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης για ψηφοφόρους.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Για το ψηφοδέλτιο της Δωδεκανήσου θεωρείται βέβαιο ότι θα είναι υποψήφια η Κατερίνα Γαβαλά. Υποψήφιες στη Λέσβο θα είναι η Μαγδαληνή Τούφου από τη Λήμνο και η αυτοδιοικητική Βάσω Χοχλάκα.

katerina_gavala

Δημοσιεύτηκε στο «Καρφί»

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Απάντηση Ν. Παπαθανάση στην Κουμουνδούρου: «Αθλιότητα του Documento που υιοθετείται από τον ΣΥΡΙΖΑ»

Απάντηση σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Documento» δίνει ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης. Ο υπουργός αναφέρει: «Για μια ακόμη φορά συνεχίζεται η...

Μάντζος: «Αντιδημοκρατικές είναι οι υποκλοπές και οι επιθέσεις στις ανεξάρτητες Αρχές»

Στις Εκλογές και στα σενάρια μετεκλογικών συνεργασιών αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος. Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ μίλησε στην εκπο...

Φόρτωση άρθρων...