Δευτέρα
22 Ιουλίου 2024

Κηφισιά: Σε ύφεση η φωτιά που ξέσπασε μετά από έκρηξη σε εργοστάσιο (Videos&Photos)

Προειδοποίηση στους κατοίκους από το 112 να κρατήσουν κλειστά τα παράθυρα λόγω του καπνού. Η φωτιά κατέστρεψε την αποθήκη υλικών του εργοστασίου.

Ελλάδα

Σε ύφεση είναι η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε έπειτα από έκρηξη σε εργοστάσιο κατασκευής οικιακών σκευών στην Κηφισιά. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν μπει πλέον στο χώρο του εργοστασίου, έχει καταστραφεί ολοσχερώς η κεντρική αποθήκη υλικών και υπάρχει ακόμη δρόμος μέχρι να τεθεί υπό έλεγχο και να εκλείψει κάθε κίνδυνος αναζωπύρωσης ή επέκτασης σε κοντινή επιχείρηση. 

Όπως δήλωσε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα ο αντιστράτηγος Παναγιώτης Λιάφας, γενικός επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδας της Πυροσβεστικής, η φωτιά έχει περιορισθεί σε ένα σημείο στο εργοστάσιο, δεν επεκτάθηκε σε όμορες επιχειρήσεις, πράγμα για το οποίο έδωσαν μάχη οι πυροσβεστικές δυνάμεις και πλέον βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο. 

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 15:30 στο εργοστάσιο της εταιρείας PAL SA, της Παλαμήδης ΑΕ, του Βασίλη Παλαμήδη, συζύγου της πμευμονολόγου και πρώην αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει έως τώρα γνωστά η φωτιά ξέσπασε μετά από μεγάλη έκρηξη που συγκλόνισε το εργοστάσιο. Συναγερμός σήμανε σε δύο επίπεδα: Αφενός στην Πυροσβεστική για την κατάσβεση, αφετέρου στις υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας για την ενημέρωση των πολιτών προκειμένου να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους, λόγω των πυκνών καπνών στην περιοχή. Το σύννεφο του καπνού έγινε ορατό μέσα σε λίγη ώρα από το ξέσπασμα της πυρκαγιάς σε μεγάλη περιοχή. Παράλληλα, κινητοποιήθηκαν δυνάμεις της τροχαίας που απέκλεισαν την κυκλοφορία ώστε να διευκολυνθεί η κίνηση των πυροσβεστικών μέσων. 

Νωρίτερα, η Μινά Γκάγκα μέσω δηλώσεών της στον Alpha επιβεβαίωσε και η ίδια ότι δεν υπάρχουν εγκλωβισμένοι ή τραυματισμένοι εργαζόμενοι.

Ακόμα, η πυρκαγιά έκαψε φελιζόλ και πλαστικά. Αυτήν την ώρα επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 15 οχήματα, ενώ ένα ελικόπτερο Erickson, έκανε συνεχείς ρίψεις στην περίμετρο, προκειμένου να μην επεκταθεί η πυρκαγιά σε παρακείμενη επιχείρηση.

Κηφισιά: Μεγάλη φωτιά μετά από έκρηξη σε εργοστάσιο
Κηφισιά: Μεγάλη φωτιά μετά από έκρηξη σε εργοστάσιο
Κηφισιά: Μεγάλη φωτιά μετά από έκρηξη σε εργοστάσιο
Κηφισιά: Μεγάλη φωτιά μετά από έκρηξη σε εργοστάσιο
Κηφισιά: Μεγάλη φωτιά μετά από έκρηξη σε εργοστάσιο

 

Κηφισιά: Μεγάλη φωτιά μετά από έκρηξη σε εργοστάσιο
φωτιά εργοστάσιο Κηφισιά
φωτιά εργοστάσιο Κηφισιά

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, η πυρκαγιά καίει αυτή τη στιγμή φελιζόλ, το οποίο δεν είναι επικίνδυνο για να προκαλέσει τοξικά αέρια κατά την καύση. Μάλιστα η Πυροσβεστική αναμένεται να στείλει ελικόπτερο Erickson προκειμένου να βρέξει την περίμετρο έτσι ώστε να μην επεκταθεί η πυρκαγιά.
<iframe width="600" height="338" src="https://www.youtube.com/embed/b3sndaXqMdU" title="Μεγάλη πυρκαγιά: Πανόραμα Κηφισιάς" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" referrerpolicy="strict-origin-when-cross-origin" allowfullscreen></iframe>
Κηφισιά: Μεγάλη φωτιά μετά από έκρηξη σε εργοστάσιο

Στον σύζυγο της πρώην υφυπουργού Μίνας Γκάγκα ανήκει το εργοστάσιο

Πρόκειται για εργοστάσιο της εταιρείας PAL SA του Βασίλη Παλαμήδη, συζύγου της πρώην αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα. Η εταιρεία παρασκευάζει μαγειρικά σκεύη, τα οποία διαθέτει στη λιανική. Σύμφωνα με δηλώσεις της Μινάς Γκάγκα στον Alpha, δεν υπάρχουν εγκλωβισμένοι ή τραυματισμένοι εργαζόμενοι.
 

Μήνυμα από το 112

Η Πολιτική Προστασία έστειλε μήνυμα από το 112, ώστε οι κάτοικοι να έχουν κλειστές πόρτες και παράθυρα λόγω των καπνών. «Οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας. Παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους, κλείστε πόρτες και παράθυρα», επισημαίνεται στο μήνυμα. Παράλληλα, το 112 έστειλε μήνυμα στο Νοσοκομείο "Άγιοι Ανάργυροι" να κλείσουν τα παράθυρα. 

112 Κηφισιά

Στα βίντεο φαίνονται πυκνοί μαύροι καπνοί πάνω από το σημείο της έκρηξης και της φωτιάς.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τροχαίο με φορτηγά στον Αυλώνα: Ένας νεκρός και δύο τραυματίες - Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία

Ένας νεκρός και δύο τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός μετά από τροχαίο δυστύχημα με δύο φορτηγά που έγινε σε παράδρομο της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας, στο ύψος της εξό...

Φόρτωση άρθρων...