Δευτέρα
22 Ιουλίου 2024

Έλενος Καραΐνδρος (Metlen Energy & Metals): Η Ενέργεια Μετασχηματίζεται σε μια Αρένα για Μεγάλα Παιδιά

Στον τρόπο με τον οποίο ο κλάδος της ενέργειας μετασχηματίζεται σε ένα πεδίο για μεγάλους παίκτες αναφέρθηκε ο Chief Strategy και M&A Officer της Metlen Energy & Metals (πρώην MYTILINEOS) Έλενος Καραΐνδρος, στη διάρκεια της συζήτησης που είχε με τη δημοσιογράφο του Money Review Θέλμα Χατζηαθανασίου, στο πλαίσιο του «Mergers & Acquisitions Summit».

Ο κ. Καραΐνδρος εξήγησε ότι υπήρχε μέχρι πρότινος μια λανθασμένη εικόνα ότι το πεδίο της ενέργειας αποτελούσε εύκολο τρόπο πλουτισμού, κάτι που φαίνεται, πάντως, να ξεκαθαρίζει. Αναφέρθηκε στο προηγούμενο πλαίσιο, από το οποίο πλέον έχουμε φύγει, καθώς η πώληση δεν είναι εγγυημένη, ωθώντας τις εταιρείες του κλάδου να αλλάξουν τη στρατηγική και την προσέγγισή τους. «Όταν μπαίνουν πολλές ΑΠΕ, οι συνθήκες της αγοράς αλλάζουν και οι τιμές πέφτουν, χρειάζονται άλλου είδους δομές για να μη χάνει χρήματα ο επενδυτής», επισήμανε, όπως για παράδειγμα επενδύσεις σε μπαταρίες, άλλες τεχνολογίες, πρόσβαση σε φυσικό αέριο κ.λπ. «Θα πρέπει να πας σε μια λογική quasi-integrated play», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Θεωρώ ότι τα επόμενα χρόνια θα δούμε μια αλλαγή στο προφίλ των παικτών που δραστηριοποιούνται στην ενέργεια», τόνισε, «καθώς η ενεργεια μετασχηματίζεται σε μια αρένα για μεγάλα παιδιά». Αλλάζει ο χαρακτήρας του επενδυτή, αλλά και τα πράγματα τα οποία κοιτάζει η αγορά, η οποία, καθώς μετασχηματίζεται, επηρεάζεται ιδιαίτερα και από τις γεωπολιτικές συνθήκες, επισήμανε, κάνοντας μια αναδρομή στο πώς επηρεάστηκαν οι αγορές από τις ραγδαίες εξελίξεις των τελευταίων ετών.

Μίλησε για τον χρονισμό της πράσινης μετάβασης ως ένα ζήτημα που προβληματίζει, ενώ αναφέρθηκε εκτενώς και στις δικές του εμπειρίες στο απαιτητικό πεδίο του M&A, το οποίο επίσης αλλάζει με τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

H ΑΚΤΩΡ ανέλαβε την κατασκευή του Φράγματος Τσικνιά που θα λύσει το υδροδοτικό πρόβλημα της Λέσβου

Η ΑΚΤΩΡ, μέλος του Ομίλου Intrakat, υπέγραψε σήμερα σύμβαση με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για την ανάληψη του μεγάλου έργου «Κατασκευή Φράγματος Τσικνιά Ν. Λέσβου, Εγκατασ...

Φόρτωση άρθρων...