Δευτέρα
02 Οκτωβρίου 2023

Η Sunlight Group εξαγόρασε τη Sunlight European Battery Assembly (SEBA) και Sunlight Italy

Επιχειρήσεις

Η Sunlight Group Συστήματα Αποθήκευσης Ενέργειας (Sunlight Group), εταιρεία τεχνολογίας που ειδικεύεται στις ολοκληρωμένες και καινοτόμες λύσεις αποθήκευσης ενέργειας για βιομηχανικές και εκτός δρόμου εφαρμογές, ανακοινώνει την εξαγορά του μετοχικού κεφαλαίου που κατείχε η BMG Energy σε ποσοστό 22% στην Sunlight European Battery Assemby (SEBA) και τη Sunlight Italy.

Η συγκεκριμένη συμφωνία ενισχύει περαιτέρω τη δυναμική της παρουσία στην Ιταλία και εντάσσεται στο ευρύτερο επιχειρηματικό πλάνο της Sunlight, το οποίο περιλαμβάνει την ταχεία υλοποίηση επενδύσεων πολλών εκατομμυρίων για την αύξηση της παραγωγικής της δυναμικότητας και την επέκταση του δικτύου πωλήσεων και υπηρεσιών, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών της αγοράς της Δυτικής Ευρώπης και των ΟΕΜ (Κατασκευαστές Αρχικού Εξοπλισμού).

Στις 28 Ιουλίου 2022, υπεγράφη συμφωνία μεταξύ του Διευθύνοντος Συμβούλου του Ομίλου Sunlight, κ. Λάμπρου Μπίσαλα και των κυρίων Flavio Scaramuzza και Wilhelm Menghin, ιδιοκτητών της BMG Energy, η οποία προβλέπει την εξαγορά των μετοχών της BMG Energy στην Sunlight European Battery Assembly (SEBA) και στη Sunlight Italy. Μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς, η Sunlight Group γίνεται ο μοναδικός ιδιοκτήτης της SEBA και της θυγατρικής της, Sunlight Italy, και θα προχωρήσει σε νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Σχολιάζοντας τη συμφωνία, ο κ. Μπίσαλας ανέφερε: «Η SEBA αποτελεί τη βασική μονάδα συναρμολόγησης της Sunlight στην Ευρώπη και μετά την απόκτηση του 100% του μετοχικού της κεφαλαίου, προχωράμε στην εκτέλεση του φιλόδοξου επιχειρηματικού μας σχεδίου για την υποστήριξη της ανάπτυξης τόσο της παραγωγικής όσο και της εμπορικής μας παρουσίας στη Δυτική Ευρώπη. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ιδιοκτήτες της BMG Energy, τον κ. Flavio Scaramuzza και τον κ. Wilhelm Menghin, για την άριστη συνεργασία κατά την τελευταία δεκαετία. Μοιράστηκαν μαζί μας τις πολύτιμες γνώσεις τους που απορρέουν από τη βαθιά εμπειρία τους στην ιταλική αγορά, η οποία αναμφίβολα οδήγησε στην επιτυχή ίδρυση της SEBA και της Sunlight Italy».

Η SEBA (Sunlight European Battery Assembly) αποτελεί το εργοστάσιο συναρμολόγησης της Sunlight Group στην Ευρώπη, το οποίο παράγει μπαταρίες αξιοποιώντας κυψέλες που κατασκευάζονται στο Βιομηχανικό Συγκρότημα Sunlight Group στην περιοχή της Ξάνθης, στην Ελλάδα. Η Sunlight Italy υποστηρίζει τη λειτουργία της SEBA, εστιάζοντας στη διευκόλυνση των πωλήσεων, και στην παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών εξυπηρέτησης πελατών και τελικών χρηστών των προϊόντων της Sunlight, ακόμη και μετά την πώληση.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΕΤΑΔ: Στο Δήμο Χανίων η χρήση του Φρουρίου Ιτζεδίν με σκοπό την αξιοποίηση και ανάδειξή του

Ένα χρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας των Χανίων, την παραχώρηση της χρήσης του Φρουρίου Ιτζεδίν στο Δήμο Χανίων από την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ), ενέκρινε την Τετάρ...

29η Σεπτεμβρίου: Διεθνής Ημέρα Ευαισθητοποίησης νια τις Απώλειες και τη Σπατάλη Τροφίμων

Η 29η Σεπτεμβρίου έχει οριστεί από τον ΟΗΕ ως Διεθνής Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τις Απώλειες και τη Σπατάλη Τροφίμων, με στόχο την ενημέρωση για τις σοβαρές επιπτώσεις του προβλήμ...

BOX BLAST: Έκπτωση 3€ σε κάθε παραγγελία

Έκπτωση 3€ σε κάθε παραγγελία φαγητού, καφέ, γλυκού, από την πρώτη κιόλας φορά, προσφέρει τo BOX για άλλη μια φορά, με την μοναδική προσφορά ΒΟΧ BLAST. Με το BOX BLAST ο χρήστη...

Φόρτωση άρθρων...