Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

«Ηλεκτρονικά Παραστατικά» - Νέα υπηρεσία από την Τράπεζα Πειραιώς

Η Τράπεζα Πειραιώς  δίνει τη δυνατότητα στους επιχειρηματικούς  πελάτες της, να έχουν στη διάθεσή τους τα φορολογικά παραστατικά για τις συναλλαγές τους με την Τράπεζα, σε ηλεκτρονική μορφή μέσω winbank ή e-mail.

Στο πλαίσιο της εφαρμογής των Ηλεκτρονικών Βιβλίων της ΑΑΔΕ (MyData), η Τράπεζα Πειραιώς, από την 1η/7/2023, διαθέτει τη νέα υπηρεσία «Ηλεκτρονικά Παραστατικά»  μέσω της οποίας οι επιχειρηματικοί της πελάτες θα έχουν στη διάθεσή τους τα φορολογικά παραστατικά για τις συναλλαγές τους με την Τράπεζα,  σε ηλεκτρονική μορφή  μέσω winbank, οργανωμένα και εντός της προβλεπόμενης από την ΑΑΔΕ προθεσμίας. Εναλλακτικά, και εφόσον έχουν δηλώσει e-mail επικοινωνίας, τα παραστατικά θα τους αποστέλλονται μέσω e-mail. Η υπηρεσία παρέχεται σε νομικά πρόσωπα, ελεύθερους επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις  και αφορά στις συναλλαγές τους με την Τράπεζα Πειραιώς.

Πλεονεκτήματα της υπηρεσίας:

  • Άμεση διαθεσιμότητα φορολογικών παραστατικών
  • Για όσους είναι εγγεγραμμένοι στη winbank δίνεται η δυνατότητα ψηφιακής αρχειοθέτησης για 5 έτη  από την ημερομηνία έκδοσής τους και ευέλικτης αναζήτησης των παραστατικών

Πως λειτουργεί:

Σε περίπτωση που οι πελάτες διαθέτουν λογαριασμό στη winbank, θα έχουν στη διάθεσή τους το ηλεκτρονικό παραστατικό στην ειδικά διαμορφωμένη σελίδα «Ηλεκτρονικά Παραστατικά» με τη δυνατότητα  αναζήτησης, ψηφιακής αρχειοθέτησης και εκτύπωσης των παραστατικών τους.

Εάν δεν διαθέτουν winbank και έχουν δηλώσει στην Τράπεζα Πειραιώς το e-mail επικοινωνίας τους, θα λαμβάνουν το παραστατικό για τη  συναλλαγή τους στο αντίστοιχο   e-mail .

Στην περίπτωση που δεν έχουν επικαιροποιήσει τα στοιχεία τους και δεν έχουν winbank μπορούν να εγγραφούν εύκολα και δωρεάν πατώντας στο link  OnlineRegistration (winbank.gr) (OnLine εγγραφή για φυσικά πρόσωπα).

Για την εγγραφή στη winbank  (νομικά πρόσωπα) ή απλώς για τη δήλωση του e-mail, μπορούν να προγραμματίσουν συνάντηση σε κατάστημα του δικτύου της Τράπεζας ή να επικοινωνήσουν με το στέλεχος της Τράπεζας που τους εξυπηρετεί  ώστε να έχουν στη διάθεσή τους τα παραστατικά τους χωρίς επιβάρυνση.

Εναλλακτικά, μπορούν να επισκεφθούν οποιοδήποτε κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς για να παραλάβουν αντίγραφα των παραστατικών με χρέωση όπως αναγράφεται στο Τιμολόγιο Προμηθειών της Τράπεζας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αλέξανδρος Εξάρχου: Αναγκαίες οι μεταρρυθμίσεις στην παραγωγή των μεγάλων έργων υποδομής

Οι παθογένειες του παρελθόντος στον τρόπο παραγωγής των μεγάλων έργων υποδομής δεν είναι άσχετες από τις μεγάλες καθυστερήσεις που χαρακτήρισαν στο παρελθόν την κατασκευή του Μετρό...

Φόρτωση άρθρων...