Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Αυτό είναι το παγκόσμιο best seller αυτοκίνητο το 2022 - Δείτε το Top 10

Η JATO Dynamics δημοσίευσε την αναφορά της για τις παγκόσμιες πωλήσεις αυτοκινήτων του 2022 με τον τίτλο του best seller μοντέλου να πηγαίνει σε ένα SUV

Αυτοκίνητο

Σύμφωνα και με την αναφορά της JATO Dynamics, το 2022 ήταν μια ακόμη χρονιά που οι συνολικές παγκόσμιες πωλήσεις των επιβατικών και των ελαφριών επαγγελματικών μοντέλων συρρικνώθηκαν σε σχέση με το προηγούμενο έτος με την ποσοστιαία μείωση να βρίσκεται στο -2%.

Συγκεκριμένα τη χρονιά που μας πέρασε οι παγκόσμιες συνολικές πωλήσεις των τριών παραπάνω κατηγοριών έφτασαν στις 79,4 εκατ. μονάδες ενώ το 2021 οι πωλήσεις ήταν 80,67 εκατ. αυτοκίνητα.

 

Το 2022, στην κορυφή των παγκόσμιων πωλήσεων βρέθηκε το γνωστό και πολύ δημοφιλές και επί ευρωπαϊκού εδάφους Toyota RAV4. Το SUV της ιαπωνικής εταιρείας βρήκε 1,016 εκατ. νέους οδηγούς και ανακηρύχθηκε ως το πρώτο μοντέλο παγκοσμίως παρά το γεγονός ότι σε σχέση με το 2021 οι πωλήσεις του σημείωσαν -10% πτώση.

k

Πίσω από το RAV4 στη δεύτερη θέση βρέθηκε ένα ακόμη μοντέλο της Toyota, το Corolla και συγκεκριμένα η έκδοση sedan. Και αυτό το μοντέλο των Ιαπώνων παρουσίασε μείωση της τάξης του 10% στις πωλήσεις του 2022 έναντι του προηγούμενου έτους με τη χρονιά που μας πέρασε να κλείνει με 992.000 μονάδες.

Στην τρίτη θέση των παγκόσμιων πωλήσεων βλέπουμε και το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο στο «πρόσωπο» του Model Y της Tesla με το μοντέλο της αμερικάνικης εταιρείας να καταγράφει εντυπωσιακή αύξηση 92% σε σχέση με το 2021 και να σημειώνει 747.000 πωλήσεις.

k
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Mercedes-Benz A-Class: Νέες, πιο προσιτές εκδόσεις Style

Με ισορροπημένες αναλογίες, φρεσκαρισμένη σχεδίαση, την τελευταία γενιά MBUX και μια σειρά εκδόσεων κινητήρων και εξοπλισμού που μπορούν να καλύψουν κάθε επιθυμία των πελατών, η νέ...

Φόρτωση άρθρων...