Τρίτη
23 Ιουλίου 2024

Η μοναδική Bugatti Chiron Super Sport Type 55 (video)

Στη Bugatti, δημιούργησαν μια μοναδική Chiron με σκοπό να τιμήσουν την Type 55 Super Sport, το κλασικό μοντέλο το οποίο παρουσιάστηκε το 1931.

Αυτοκίνητο

Η Chiron Super Sport «Type 55 1 of 1» είναι μια μοναδική δημιουργία της Bugatti η οποία είναι συλλεκτική και παραπέμπει στην ιστορία της εταιρείας στην περίοδο του Μεσοπολέμου.

Συγκεκριμένα, στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού του 1931 η Bugatti παρουσίασε την Type 55, ένα διθέσιο μοντέλο το οποίο ήταν η έκδοση παραγωγής του αγωνιστικού Type 51.

Σύμφωνα με τα αρχεία της εταιρείας, το αυτοκίνητο κατασκευάστηκε σε 58 μονάδες, μέχρι το 1935, τόσο ως roaster όσο και ως coupé. Το σχεδίασε ο Ζαν Μπουγκάτι, ο γιος του Ετόρε Μπουγκάτι (Ettore Bugatti), ο οποίος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα σε ηλικία 30 ετών.

5
6
u
6

Εξωτερικά, η Type 55 χαρακτηριζόταν από τη διχρωμία κίτρινου και μαύρου στο αμάξωμά της. Αυτό προσπάθησαν να μιμηθούν οι άνθρωποι της Bugatti δημιουργώντας μια Chiron Super Sport με ένα αντίστοιχο χρωματικό πατρόν.

Έτσι, αυτή η μοναδική και συλλεκτική Chiron έχει την ίδια διχρωμία. Κεντρικά στο καπό της υπάρχει μια διαμήκης μαύρη λωρίδα, ενώ στις άκρες του οι διάστικτες επιφάνειες είναι διαβαθμισμένης έντασης.

Στο πλάι, πίσω και στο κάτω μέρος της αεροτομής του hypercar υπάρχει ο αριθμός 55. Αυτό υπάρχει και στα καθίσματα όπως και στην ταπετσαρία στο εσωτερικό των θυρών. Επίσης στα μαρσπιέ έχει ενσωματωθεί η χειρόγραφη υπογραφή του Ζαν Μπουγκάτι.

Η Chiron Super Sport «Type 55 1 of 1» διαθέτει τον κινητήρα του μοντέλου, χωρίς αλλαγές σε αυτόν. Θυμίζουμε ότι ο W16 αποδίδει μέγιστη ισχύ 1.600 ίππους και μέγιστη ροπή 1.600 Nm.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...