Κυριακή
16 Ιουνίου 2024

Πωλείται η μοναδική Aston Martin Vantage AMR Pro με άδεια κυκλοφορίας

Μόλις επτά Vantage AMR Pro κατασκευάστηκαν και η μοναδική από αυτές που μπορεί νόμιμα να κυκλοφορήσει σε δημόσιο δρόμο βγήκε προς πώληση

Αυτοκίνητο

Σωστά διάβασες. Από τις επτά V8 Vantage AMR Pros που κατασκευάστηκαν ποτέ, μόνο μία πήρε άδεια για χρήση σε δημόσιους δρόμους. Αυτή που βλέπεις μπροστά σου. Γίνεται κατανοητό πως η συγκεκριμένη Aston Martin αποτελεί εξέχον μέλος στο κλαμπ των εξαιρετικά σπάνιων αυτοκινήτων.

Και τη στιγμή που διαβάζεις αυτές τις γραμμές, διατίθεται προς πώληση από την H.R.Owen. Σύμφωνα με τη σχετική αγγελία, έχει διανύσει μόλις 188 χιλιόμετρα μέσα στα επτά χρόνια που πέρασαν από τότε που κατασκευάστηκε. Μία αρκετά πιθανή εξήγηση γι' αυτό, είναι πως παρά την άδεια που έχει για να κυκλοφορεί στο δρόμο, μια πιο προσεκτική ματιά στις εικόνες θα σου αποκαλύψει πως μάλλον δεν προορίζεται για χρήση σε αυτόν.

Ο σχεδόν ανύπαρκτος χώρος στους θόλους των τροχών, σημαίνει πως το πέρασμα από μια λακούβα οποιουδήποτε μεγέθους, πιθανότατα θα σε στείλει στο συνεργείο. Ακόμη και το μέγεθος της πτέρυγας στο πίσω μέρος είναι τέτοιο, που μπορεί απαιτείται άδεια πιλότου για να αποκτήσεις το αυτοκίνητο.

Δική σου για 730.000 ευρώ

Η ιδιαίτερα άγρια χροιά του V8 4.7 λίτρων τονίζεται επιπλέον από την διπλή απόληξη της εξάτμισης, αποτελώντας εγγύηση πως δύσκολα θα περάσεις απαρατήρητος από οπουδήποτε. H απόδοση των 516 ίππων (αποτελούσε την ισχυρότερη V8 Vantage όλων των εποχών όταν κατασκευάστηκε), είναι αρκετή για μια επιτάχυνση 0-100 km/h της τάξεως των 4 δευτερολέπτων.

Αν έχεις μπει στον πειρασμό, αυτή η Vantage AMR Pros θα μπορούσε να γίνει δική σου, υπό την προϋπόθεση ότι έχεις 730.000 ευρώ να διαθέσεις γι' αυτήν. Σίγουρα είναι μεγάλο ποσό, αλλά σου θυμίζουμε πως όταν πέρασε τη γραμμή παραγωγής κόστιζε 1,1 εκατομμύρια ευρώ προ φόρων. Υπό αυτή την έννοι θα μπορούσε να θεωρηθεί και ευκαιρία. Λέμε τώρα.

7
8
8

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πώς κατασκευάζεται το νέο Ford Explorer (video)

Προηγμένα συστήματα Τεχνητής Νοημοσύνης αλλά και εκατοντάδες υπερσύγχρονα ρομπότ λειτουργούν σαν σε χορογραφία για την κατασκευή του πρώτου EV που εγκαινιάζει μια νέα εποχή για την...

Φόρτωση άρθρων...