Σαββάτο
20 Απριλίου 2024

Η Xiaomi ξεκινά την παραγωγή αυτοκινήτων -Πότε αναμένονται στην αγορά

Ο γίγαντας των τηλεπικοινωνιών και της μικροκινητικότητας Xiaomi βρίσκεται στην τελική ευθεία για την παραγωγή των πρώτων του -ηλεκτρικών- αυτοκινήτων, σε λιγότερο από ένα χρόνο

Αυτοκίνητο

Η κινεζική εταιρεία ίδρυσε τον αυτοκινητικό της τομέα και πρόσφατα ολοκλήρωσε την επάνδρωσή του με 2.300 εργαζόμενους. Ένα μεγάλο μέρος αυτών ήδη βρίσκεται στη φάση της ολοκλήρωσης του σχεδιασμού και της εξέλιξης του πρώτου αυτοκινήτου της εταιρείας, το οποίο θα ενταχθεί στη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου της εταιρείας στο Πεκίνο το πρώτο τρίμηνο του 2024.

Σύμφωνα με τις φήμες, το πρώτο αυτοκίνητο της Xiaomi θα συνοδεύεται με την ονομασία Modena - παραπέμποντας στη γεννέτειρα της Ferrari, στην κεντρική Ιταλία. Προφανώς, αν ισχύει κάτι τέτοιο, η Xiaomi έχει λύσει τα όποια νομικά θέματα μπορεί να υπήρξαν σχετικά με το θέμα αυτό.

;

Η Xiaomi είναι ένας γίγαντας τέτοιου μεγέθους που μπορεί να αλλάξει τον παγκόσμιο αυτοκινητικό χάρτη. Ο κύκλος εργασιών της το 2022 άγγιξε τα 44 δισεκατομμύρια δολάρια και τα κέρδη της τα 1,3 δισ. δολάρια.

Περίπου 486 εκατ. δολάρια εξ αυτών επενδύθηκαν από την εταιρεία για την ανάπτυξη του τομέα αυτοκινήτων της, ενώ τα περαιτέρω πλάνα επενδύσεων της Xiaomi προβλέπουν την κατασκευή εργοστασίου αυτοκινήτων στην Κίνα με δυνατότητα παραγωγής 300.000 αυτοκινήτων το χρόνο.

Το πρώτο της αυτοκίνητο, σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα είναι ένα μεγάλο ηλεκτρικό sedan, που εντάσσεται σε μια κατηγορία αρκετά δημοφιλή στην Κίνα. Προς το παρόν έχει την κωδική ονομασία MS11 και ακούγεται πως θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις: μία με μπαταρία από την κινεζική BYD, και μία με την προηγμένη νέας τεχνολογίας μπαταρία Qilin της CATL, η οποία θα παρέχει τη δυνατότητα φόρτισης στο 80% σε 15 λεπτά σε αντίστοιχο ταχυφορτιστή.

,

Οι ηλεκτροκινητήρες σχεδιάστηκαν και εξελίσσονται από την ίδια την Xiaomi. Ήδη, το πρωτότυπο MS11 έχει θεαθεί σε δημόσιους δρόμους στο πλαίσιο των δοκιμών εξέλιξής του, οι οποίες ξεκίνησαν από το Σεπτέμβριο του 2022.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Mercedes-Benz A-Class: Νέες, πιο προσιτές εκδόσεις Style

Με ισορροπημένες αναλογίες, φρεσκαρισμένη σχεδίαση, την τελευταία γενιά MBUX και μια σειρά εκδόσεων κινητήρων και εξοπλισμού που μπορούν να καλύψουν κάθε επιθυμία των πελατών, η νέ...

Φόρτωση άρθρων...