Παρασκευή
01 Μαρτίου 2024

Στο σφυρί δύο σπάνια ελληνικά «διαμάντια» -Πόσο κοστίζουν

Μία Mercedes-Benz 560 SL και μία Jaguar E-Type Roadster κοσμούν οίκο δημοπρασιών και περιμένουν το νέο τους ιδιοκτήτη τους

Αυτοκίνητο

Οι δημοπρασίες κλασικών αυτοκινήτων αφορούν κατά κύριο λόγο μοντέλα που βρίσκονται στο εξωτερικό, αλλά ορισμένες φορές εντοπίζονται και μερικά ξεχωριστά αυτοκίνητα μιας άλλης εποχής που έχουν σχέση με τη χώρα μας.

Δύο τέτοια παραδείγματα είναι και τα εικονιζόμενα μοντέλα που βρίσκονται σε διαδικασία πλειστηριασμού από οίκο δημοπρασιών.

Το παλαιότερο από τα δύο είναι η Jaguar E-Type Roadster του 1974 και είναι πρόσφατα ανακατασκευασμένη. Πρόκειται για μοντέλο αμερικάνικων προδιαγραφών που αργότερα βρέθηκε στη χώρα μας. Ο V12 κινητήρας των 5,3 λίτρων αποδίδει 276 ίππους και συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο, και σύμφωνα με τον πωλητή έχει «γράψει» περίπου 120.000 χλμ.

u

Το λευκό αμάξωμα της E-Type Series 3 συνδυάζεται με ανοιχτό καφέ δερμάτινο εσωτερικό πολύ καλής κατάστασης και σε συνδυασμό με την καφέ κουκούλα, δημιουργεί έναν ευχάριστο στο μάτι συνδυασμό. Μέχρι στιγμής, έχουν κατατεθεί επτά προσφορές αγοράς και η μεγαλύτερη έχει ανεβάσει την τιμή της στα 15.000 ευρώ, με την δημοπρασία να εκπνέει την Παρασκευή.

Το άλλο μοντέλο είναι μία Mercedes-Benz 560 SL του 1986. Και αυτό είναι μοντέλο αμερικάνικων προδιαγραφών, φαίνεται και από τους έντονους προφυλακτήρες, και έχει κάτι λιγότερο από 115.000 χλμ. στο κοντέρ (114.000 χλμ.). Το χρώμα του αμαξώματος είναι σκούρο μπλε και συνδυάζεται με κρεμ εσωτερικό.

i

Ο V8 κινητήρας της 560 SL αποδίδει 230 ίππους και η κίνηση φτάνει στους πίσω τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου τεσσάρων σχέσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες του ιδιοκτήτη, το αμάξωμα είναι φρεσκοβαμμένο, ενώ όπως συμβαίνει και με την Jaguar, έχει δεχθεί το τελευταίο μεγάλο σέρβις και είναι ανακατασκευασμένη.

u

Η δημοπρασία της εικονιζόμενης SL θα ολοκληρωθεί σε δύο μέρες και μέχρι στιγμής έχουν γίνει 31 προσφορές που ανέβασαν την τιμή της στα 21.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...