Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Στο σφυρί το «χρυσό» μονοθέσιο του Michael Schumacher

Το μονοθέσιο με το οποίο ο Schumi κέρδισε το πρώτο του πρωτάθλημα της Formula 1 με τη Ferrari είναι ένα από τα πιο λαμπρά «διαμάντια» της ειδικής δημοπρασίας για τα 50 χρόνια του οίκου RM Sotheby's

Αυτοκίνητο

Για να αποκτήσουμε μία ιδέα για την τιμή που αναμένεται να σημειώσει το σπάνιο αυτό cavallino, μία Ferrari F1-2003 GA -με την οποία ο Michael Schumacher κέρδισε 5 νίκες και τον τίτλο του 2003- άγγιξε πέρσι σε δημοπρασία του ίδιου οίκου τα 15 εκατομμύρια δολάρια.

Ήταν ένα ρεκόρ για μονοθέσιο της F1, που όμως τώρα αναμένεται να σπάσει εκ νέου. Η συγκεκριμένη F1-2000, το σασί με κωδικό 198, ήταν το δεύτερο και εφεδρικό μονοθέσιο του μεγάλου Γερμανού αστέρα, αλλά δεν έμεινε για πολύ καιρό στο γκαράζ της Scuderia.

k

 

Ο Schumi το χρειάστηκε μόλις στο δεύτερο GP του 2000, στη Βραζιλία -μετά από ένα πρόβλημα του αρχικού του στις δοκιμές κατάταξης- και μάλιστα το οδήγησε στη νίκη εκείνη την Κυριακή, εμπρός από τη McLaren του Mika Hakkinen.

Τρεις αγώνες αργότερα, ο Schumacher κέρδισε με το συγκεκριμένο μονοθέσιο την pole position του GP Ισπανίας, στη Βαρκελώνη, και συνέχισε να αγωνίζεται με αυτό μέχρι το GP Αυστρίας. Εκεί ο Γερμανός εκκίνησε από την 3η θέση, αλλά στον πρώτο γύρο η F1-2000 δέχθηκε χτύπημα από τη BAR-Honda του Βραζιλιάνου Ricardo Zonta.

o

Η Ferrari το επισκεύασε, αλλά δεν το χρησιμοποίησε ξανά σε αγώνα της F1. Η Scuderia το πούλησε σε ιδιώτη το 2016, και έκτοτε επανενώθηκε μαζί του αρκετές φορές καθώς ο ιδιοκτήτης του το ενέτασσε στο πρόγραμμα Corse Clienti - σε συναντήσεις των πελατών της εταιρείας, όπου η Scuderia προετοιμάζει τα μονοθέσια για να τα οδηγούν οι ιδιοκτήτες τους.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...