Σαββάτο
20 Ιουλίου 2024

Ποιο είναι το πρώτο αυτοκίνητο σε πωλήσεις στην Ευρώπη;

Το μικρό αυτοκίνητο της Dacia κατάφερε να ανατρέψει τα εμπορικά δεδομένα της χρονιάς και να ηγηθεί ξανά στις πωλήσεις όλη της ηπείρου.

Αυτοκίνητο

Το Dacia Sandero κατάφερε να ανατρέψει τα δεδομένα συνολικών πωλήσεων στην ευρωπαϊκή αγορά, και σε συνδυασμό με την μεγάλη πτώση του βασικού του αντιπάλου, το Tesla Model Y, ηγείται πλέον των πωλήσεων της Ευρώπης.

Οι πωλήσεις του Dacia Sandero αυξήθηκαν σε μεγάλο βαθμό τον Οκτώβριο (37,7% αύξηση σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2022), με περίπου 21.100 αυτοκίνητα, παρά το γεγονός ότι οι συνολικές πωλήσεις στην ήπειρο έχουν επιβραδυνθεί τους τελευταίους 2 με 3 μήνες.

9
6

Το εξαιρετικά δημοφιλές μοντέλο της Dacia ξεπέρασε κατά πολύ τους κύριους ανταγωνιστές του, με την μεγαλύτερη απογοήτευση να αφορά το Tesla Model 3 που πούλησε λιγότερο από 10.000 αυτοκίνητα τον περασμένο μήνα.

Τα Renault Clio (14.500 αυτοκίνητα), Toyota Yaris Cross (14.400 αυτοκίνητα), Peugeot 2008 (14.200 αυτοκίνητα) και Citroen C3 (14.100 αυτοκίνητα) συμπληρώνουν το Top 5 των συνολικών πωλήσεων για τον Οκτώβριο, πίσω από το Sandero.

9

Με την προσθήκη των νέων δεδομένων από τον μήνα Οκτώβριο, το Dacia Sandero σκαρφάλωσε για άλλη μια φορά στην υψηλότερη θέση για τη φετινή χρονιά, με 184.100 πωλήσεις νέων αυτοκινήτων μεταξύ Ιανουαρίου και Οκτωβρίου (+20,4% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα).

Η Tesla, έχει καταφέρει και έχει πουλήσει περίπου 183.300 αυτοκίνητα στην Ευρώπη το πρώτο δεκάμηνο του έτους, αλλά τα δεδομένα των τελευταίων μηνών είναι ικανά να ανατρέψουν την πολύ καλή εμπορική του πορεία.

Στην τρίτη θέση και 20.000 αυτοκίνητα λιγότερα, πίσω από τις Dacia και Tesla, βρίσκεται η Volkswagen με το T-Roc, ενώ με μόλις 1.000 αυτοκίνητα λιγότερα από την VW, εντοπίζουμε στην τέταρτη θέση την Peugeot με το 208.

69

Η τρίτη γενιά του Dacia Sandero βρίσκεται στο τρίτο έτος ζωής και παραμένει το μοντέλο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις λιανικής στην Ευρώπη. Παρά το γεγονός ότι η τιμή του έχει ανέβει ελαφρώς τα τελευταία δύο χρόνια, όπως συμβαίνει και με όλα τα υπόλοιπα μοντέλα, η έκδοση που ελκύει τους περισσότερους πελάτες είναι η Stepway με το crossover look.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Έρχονται Ελλάδα τα νέα Cupra Formentor και Leon

Ανανεωμένα σημαντικά, με νέα σχεδιαστική φιλοσοφία και νέες εκδόσεις, τα Cupra Formentor και Leon ξεκινούν την εμπορική τους πορεία στην ελληνική αγορά. Δείτε αναλυτικά.

Φόρτωση άρθρων...