Παρασκευή
01 Μαρτίου 2024

Στην Ελλάδα η πανίσχυρη BMW XM Label Red των 748 ίππων (photos)

Η ελληνική αντιπροσωπεία της BMW ανακοίνωσε την έναρξη διάθεσης της νέας Plug-in Hybrid XM Label Red, του ισχυρότερου μοντέλου στην ιστορία της εταιρείας

Αυτοκίνητο

H BMW παρουσίασε πριν λίγο καιρό τη ναυαρχίδα του πρώτου αυτοκινήτου υψηλών επιδόσεων με ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, η οποία είναι και το πιο ισχυρό μοντέλο που έχει δημιουργήσει ποτέ το τμήμα M της μάρκας.

Με συνολική ισχύ 748 ίππων, παραγόμενη από το συνδυασμό ενός κινητήρα εσωτερικής καύσης V8 που αποδίδει έως 585 ίππους και έναν ηλεκτροκινητήρα ενσωματωμένο στο οκτατάχυτο κιβώτιο M Steptronic που αποδίδει έως 197 ίππων, η BMW XM Label Red είναι το ισχυρότερο μοντέλο BMW M που έχει κατασκευαστεί ποτέ.

G

Η παραγωγή της θα ξεκινήσει άμεσα στο εργοστάσιο του BMW Group στο Spartanburg των Η.Π.Α. και έχει προγραμματιστεί να κατασκευαστεί σε μόλις 500 αυτοκίνητα, είτε με την συμβατική βαφή είτε με την BMW Individual Frozen Carbon Black.

C

Το σύστημα M HYBRID στην BMW XM Label Red επιδεικνύει τη ώθηση του εξηλεκτρισμού του συστήματος κίνησης στα μοντέλα υψηλών επιδόσεων της BMW M. Η ρυθμισμένη με ακρίβεια αλληλεπίδραση του ηλεκτροκινητήρα και του V8 κινητήρα, εξασφαλίζει μια άμεση παροχή ισχύος που στη συνέχεια αναπτύσσεται εμφατικά.

V

Με συνολική ισχύ αυξημένη στους 748 ίππους, το νέο κορυφαίο μοντέλο ξεπερνά κατά 95 ίππους την στάνταρ BMW XM που ξεκίνησε να παράγεται πριν μερικούς μήνες. Η ροπή του συστήματος είναι αυξημένη κατά 200 Nm και κορυφώνεται πλέον στα 1.000 Nm.

Ως εκ τούτου, η BMW XM Label Red μπορεί να κινείται στην πόλη αλλά και να πραγματοποιεί μακρινά ταξίδια χωρίς εκπομπές ρύπων και σχεδόν αθόρυβα. Η μέγιστη ταχύτητα που επιτυγχάνεται στην αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία είναι 140 χλμ./ώρα.

G

Η τιμή της νέας κορυφαίας BMW XM Label Red έχει καθοριστεί στα 218.250 ευρώ και σε περίπτωση επιλογής της έκδοσης με το χρωματισμό BMW Individual Frozen Carbon Black, το κόστος ανεβαίνει στα 229.270 ευρώ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πρώτη γεύση από το MINI Aceman

Η οικογένεια των MINI μεγαλώνει. Είναι γνωστό πως ένα νέο crossover που θα πάρει το όνομα Aceman και θα τοποθετείται ανάμεσα στο hatchback Cooper και στο SUV Countryman, έρχεται στ...

Φόρτωση άρθρων...