Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Tesla Cybertruck: Αποκαλύψεις για το σούπερ «αγροτικό» (video)

Ο Elon Musk γνωρίζει πολύ καλά το παιχνίδι της δημοσιότητας και των διαρροών. Όπως γνωρίζει και ότι το Cybertruck θα αναστατώσει την Αμερική όταν παρουσιαστεί και επίσημα μέσα στο 2023

Αυτοκίνητο

Στην πρόσφατη συνάντηση των μετόχων της Tesla, η εταιρία παρουσίασε σε κλειστό κύκλο την έκδοση παραγωγής του Cybertruck.

Ενός αυτοκινήτου που η εταιρία αλλά και το κοινό περιμένουν με μεγάλη ανυπομονησία, έστω και αν όπως προκύπτει από τις πρόσφατες αναφορές, δεν θα είναι ένα μοντέλο ευρείας παραγωγής αλλά κάτι που ειδικό, για πιο περιορισμένο κοινό.

Από τη συγκέντρωση αυτή διέρρευσαν και μερικές ενδιαφέρουσες πρώτες πληροφορίες για την τελική μορφή που θα έχει το συγκεκριμένο αυτοκίνητο.

Ο άνθρωπος που βγήκε στη δημοσιότητα και μίλησε για το Cybertruck είναι ο Matthew Donegan-Ryan, ο οποίος ήταν ένας από τους 50 μετόχους που συμμετείχαν στην εκδήλωση. Ο ίδιος δηλώνει ότι ήρθε σε επαφή με υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρίας για να μάθει για το Cybertruck, όμως η Tesla δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμα οτιδήποτε αναφέρει στο video του στο YouTube.

O “κατάσκοπος” αποκαλύπτει ότι η έκδοση παραγωγής θα είναι ελαφρά μικρότερη σε διαστάσεις από το πρωτότυπο που γνωρίζαμε μέχρι τώρα. Για την ακρίβεια 5% πιο μικρό σε όλες τις διαστάσεις του, κάτι που θα το κάνει ελαφρά μικρότερο από το Ford F-150 Raptor. Έχει όμως μακρύτερη καρότσα και μάλλον μεγαλύτερη ικανότητα για μεταφορά φορτίου από το αντίστοιχο Ford.

Σε αρχική φάση θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις. Μία βασική με έναν ηλεκτροκινητήρα, ενώ η πιο ισχυρή δεν θα έχει δύο αλλά τρεις ηλεκτροκινητήρες. Έτσι δεν θα υπάρχει η διάταξη με τέσσερα μοτέρ που έλεγε ο Musk αλλά μάλλον το πακέτο με τα τρία μοτέρ που θα υπάρχει στα Model S και Model X Plaid.

Σύμφωνα με τις διαρροές, όλα οι εκδόσεις θα έχουν τετραδιεύθυνση, αερανάρτηση και πέντε καθίσματα. Το μεσαίο κάθισμα στο εμπρός μέρος μάλλον δεν θα υπάρξει, καθώς δεν περισσεύει χώρος μπροστά.

Η κεντρική οθόνη του συστήματος Infotainment θα είναι των 18,5 ιντσών, μεγαλύτερη από οποιοδήποτε άλλο Tesla και θα είναι το κέντρο ελέγχου όλων των λειτουργιών του οχήματος. Θα υπάρχουν επίσης αναδιπλούμενα κουμπιά για το άνοιγμα των θυρών στη μεσαία και την πίσω κολόνα. Ενώ θα είναι και το πρώτο Tesla με αρχιτεκτονική των 48 Volt.

Το μεγάλο μυστικό όμως ήταν και παραμένει η τιμή του. Κάτι όμως που όπως φαίνεται δεν απασχολεί και ιδιαίτερα το κοινό, που έχει ήδη γεμίσει τις λίστες με τις παραγγελίες. Ο Musk έχει το μαγικό ραβδάκι. Και το “αγροτικό” του είναι σίγουρο ότι θα γίνει ένα icon της αυτοκίνησης για τη δεκαετία που διανύουμε.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...